Sony κινητό με 48 megapixel.

η κάμερα του Sony-Xperia-XZ2-1
Για τις κάμερες smartphone, η ανάπτυξη των αισθητήρων δεν έχει τελειώσει. Με τον νέο αισθητήρα φωτογραφιών IMX586 της Sony, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν σύντομα να τραβήξουν 48 megapixel χωρίς να αποτύχουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η Sony παρουσίασε έναν αισθητήρα φωτογραφιών για smartphone, ο οποίος θέτει ένα νέο ρεκόρ με τα 48 megapixel. Δεδομένου ότι ο αισθητήρας έχει μόνο διαγώνιο 8 χιλιοστών, όπως και σε αυτήν την τάξη συσκευών, τα μεμονωμένα εικονοστοιχεία είναι μεγέθους μόλις 0,8 μικρομέτρων (μm), το οποίο επίσης προορίζεται να αντιπροσωπεύει ένα νέο ρεκόρ.

Σε συνθήκες καλής φωτεινότητας, το Sony IMX586 επιτρέπει φωτογραφίες με πολύ υψηλή ανάλυση, οι οποίες μπορούν επίσης να αναπαράγουν λεπτομέρειες. Όταν γίνεται πιο σκοτεινό, πολλά μικρά εικονοστοιχεία σε μια μικρή περιοχή είναι στην πραγματικότητα ένα μειονέκτημα, καθώς παρεμβαίνουν και μπορούν να απορροφήσουν λιγότερο φως. Ωστόσο, η Sony χρησιμοποιεί ένα φίλτρο Bayer, στο οποίο συνοψίζονται τέσσερα παρακείμενα εικονοστοιχεία σε ένα χρώμα (κόκκινο, πράσινο ή μπλε). Αυτό διπλασιάζει το μέγεθος των εικονοστοιχείων και ο αισθητήρας παράγει μόνο εικόνες με 12 megapixel.

Οι πρώτες συσκευές θα εμφανιστούν το επόμενο έτος

Σύμφωνα με τη Sony, το IMX586 έχει επίσης τέσσερις φορές το δυναμικό εύρος συμβατικού αισθητήρα και επιτρέπει την εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K με 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Αν είστε ικανοποιημένοι με το Full HD, είναι δυνατές 240 fps, με βίντεο HD 480.

Η Sony θέλει να παραδώσει τον νέο αισθητήρα ήδη από το Σεπτέμβριο, όμως οι κατασκευαστές smartphone είναι πιθανό να εξοπλίσουν συσκευές μέχρι το επόμενο έτος. Εάν το IMX586 θα γιορτάσει την πρεμιέρα του, οι Ιάπωνες το άφησαν ανοιχτό στο δελτίο τύπου τους. Ωστόσο, καλούν μια τιμή που δείχνει ότι οι καλές κάμερες smartphone δεν είναι φθηνές: Οι κατασκευαστές πρέπει να πληρώσουν το αντίστοιχο ποσό των περίπου 23 ευρώ μόνο για τον αισθητήρα. Κάποιος μπορεί να αναμένει ότι το IMX586 θα βρεθεί κυρίως στην υψηλή κλάση κινητών.

0 σχόλια: