Τι είναι το Snapchat και πως λειτουργεί;

Snapchat
Το Snapchat είναι μια εφαρμογή, για τα Smartphone και tablet η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάσσουν με έναν η περισσότερους αποδέκτες περιεχόμενα όπως φωτογραφίες, βίντεο ή μηνύματα, που σβήνονται το πολύ σε 10 δευτερόλεπτα μετά τη λήψη τους.
Πως λειτουργεί το Snapchat;

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Snapchat πρέπει πρώτα να καταχωρηθεί. Δίνει την Email διεύθυνση του και κωδικό (password) και διαλέγει ένα όνομα. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν σε παραλήπτες που χρησιμοποιούν το Snapchat. Αυτοί ευρίσκονται στην λίστα των επαφών της εφαρμογής.

Στη συνέχεια τραβάτε μια εικόνα με το Smartphone σας. Πριν την αποστολή επιλέγετε πόσο χρονικό διάστημα η φωτογραφία μπορεί να είναι ορατή στον αποδέκτη. Ο αποδέκτης μπορεί να την δει το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. Η εικόνα μπορεί να αποσταλεί σε μια η περισσότερες επαφές. Το πότε θα ανοιχτεί το μήνυμα αφήνεται στην κρίση του αποδέκτη. Μετά το άνοιγμα αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Στο τέλος σβήνεται από το Snapchat η εικόνα. Το μόνο που μένει είναι μια σημείωση για το ιστορικό, όπου καταγράφεται από ποιον παραλάβαμε το μήνυμα. Εάν όμως δεν ανοίξουμε το μήνυμα καθόλου, τότε σε 30 ημέρες διαγράφεται από τον Snapchat-διακομιστή (Server).

Τι είναι το Sexting;

Το Snapchat στέλνει φωτογραφίες με μικρή διάρκεια ζωής και γνωρίζοντας ότι σε 10 δευτερόλεπτα αυτοκαταστρέφονται, ορισμένοι χρήστες γίνονται ιδιαίτερα τολμηροί και στέλνουν μέσω κινητών, ερωτικές φωτογραφίες γνωστό ως sexting. Αυτό βέβαια μπορεί να έχει φοβερές συνέπειες αν υποκλαπεί να καταλήξει σε Διαδικτυακό εκφοβισμό. Στα Αγγλικά αναφέρεται σαν Cyber-Mobbing ή Cyber-Bullying. Στις Ηνωμένες πολιτείες το τελευταίο διάστημα έχει μεγάλη πέραση μεταξύ των εφήβων.

0 σχόλια: