Τα σχέδια του Facebook για WhatsApp και Snapchat

Παγκόσμια Έκθεση κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη
Τα δισεκατομμύρια του Facebook δίνουν ευνοϊκό άνεμο στο WhatsApp. Ο συνιδρυτής Jan koum ανακοίνωσε μια τηλεφωνική λειτουργία και φιλόδοξους στόχους. Ο σεφ του Facebook Zuckerberg απεναντίας δεν θέλει να επενδύσει, όχι πάντως στο Snapchat.

Οι χρήστες του whatsApp θα μπορούν σύντομα μέσω της υπηρεσίας, που θα τους παρέχεται ακόμα και να τηλεφωνούν. Έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει η εφαρμογή να αποκτήσει την ικανότητα ομιλίας, ανακοίνωσε ο συνιδρυτής της whatsApp Jan Koum, στην παγκόσμια Έκθεση κινητής Τηλεφωνίας της Βαρκελώνης. Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg υποσχέθηκε μερικές ώρες αργότερα, ότι δεν θα αξιοποιήσει τα δεδομένα του whatsApp. Το whatsApp δεν αποθηκεύει ειδήσεις και πληροφορίες των χρηστών και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο Facebook.

Επίσης ο koum προσπάθησε προηγουμένως με την εμφάνιση του να διαλύσει τις ανησυχίες, σχετικά με την προστασία των δεδομένων χρηστών. "Σαν εταιρία ενδιαφερόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο να ξέρουμε για τους χρήστες", επανάλαβε προηγούμενες διαβεβαιώσεις του. "Νομίζω, ότι η βασική είδηση είναι ότι τα σχέδια μας δεν θα αλλάξουν. Το Facebook ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αγορά της whatsApp με το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την τελευταία εβδομάδα αποδέχτηκα ένα φιλικό αίτημα από το Facebook" αστειεύτηκε ο koum.

Τι πονοκεφάλους προξενεί το WhatsApp.

Τόνισε ότι το WhatsApp θα πρέπει να εξακολουθεί να εργάζεται ανεξάρτητα . "Η σχέση με τον Mark (Zuckerberg) δεν θα πραγματοποιούταν, εάν εμείς δεν συμφωνούσαμε στο όραμα για το προϊόν. Η εφαρμογή πρέπει να διαμορφωθεί."

Ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών, προσπάθησε ο koum να το διασκεδάσει. "Σαν εταιρία ενδιαφερόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο να ξέρουμε για τους χρήστες." επανάλαβε προηγούμενες διαβεβαιώσεις του. Στην ερώτηση, τι αποκομίζει το Facebook από την αγορά, τους παρέπεμψε ο koum στους υψηλούς αριθμούς των χρηστών του whatsApp. Η Υπηρεσία έχει εν τω μεταξύ 465 εκατ.χρήστες ανά μήνα. Την περασμένη εβδομάδα γινόταν λόγος για 450 εκατ.

"Ο σκοπός μας είναι, ότι κάθε χρήστης του Smartphone χρησιμοποιεί το whatsApp." Ο αριθμός των χρηστών από Ινδία ,Βραζιλία, και Ρωσία αυξάνεται πολύ αυτόν τον καιρό.

Zuckerberg: Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για το Snapchat.

"Η αποστολή μας είναι, ότι εξασφαλίζουμε, απλώς ότι οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν, ανεξάρτητα όπου αυτοί βρίσκονται", είπε ο koum. Για αυτό τον σκοπό επίσης πρέπει να εξυπηρετεί η νέα τηλεφωνική υπηρεσία. Με αυτήν την φωνητική υπηρεσία δημιουργεί η whatsApp τηλεφωνικές και online υπηρεσίες ανταγωνιστικά όπως το Skype.

Απάντησε στην ερώτηση, αν το Facebook ενδιαφέρεται ακόμη για την Φωτο-υπηρεσία Snapchat. To Facebook φαίνεται να είχε προσπαθήσει για 3 δισ. δολάρια να το αγοράσει αλλά πήραν αρνητική απάντηση. Ένας από τους ιδρυτές του Snapchat δημοσιοποίησε μια ανταλλαγή Email στην αρχή της χρονιάς με τον Zuckerberg στο Twitter.

0 σχόλια: