Απαγόρευση του Facebook στην Τουρκία;

Ερντογάν
Η Τουρκία μπορεί να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube, αν Ερντογάν κερδίζει στις εκλογές. Ο πρωθυπουργός κατηγορεί πολιτικούς εχθρούς για κατάχρηση ιστοσελίδων κοινωνικού δικτύου με κατασκευασμένα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο.



Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το Facebook και το YouTube θα μπορούσαν να απαγορευθούν μετά από τις τοπικές εκλογές τον Μάρτιο, αφότου διέρρευσαν ταινίες για ένα υποτιθέμενο τηλεφώνημα ανάμεσα σε αυτόν και τον γιο του.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν καταχραστεί από τους πολιτικούς εχθρούς του, ιδίως από τον πρώην σύμμαχό του, με έδρα τις ΗΠΑ Τούρκο μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος λέει, ότι είναι πίσω από ένα ρεύμα «κατασκευασμένων» ηχογραφήσεων, που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, που υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν τη διαφθορά.

"Είμαστε αποφασισμένοι για το θέμα αυτό. Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτό το έθνος στο έλεος του YouTube και του Facebook", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του αργά την Πέμπτη με την τουρκική ραδιοτηλεοπτικό ATV. "Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα με τον πιο έντονο τρόπο."

Ερωτηθείς αν η πιθανή φραγή αυτών των site περιλαμβάνονται στα σχεδιαζόμενα μέτρα, είπε: "Περιλαμβάνονται".

Ο Ερντογάν λέει ότι η απελευθέρωση των δήθεν συνομιλιών του είναι μέρος μιας εκστρατείας για να τον δυσφημήσουν και να καταστρέψουν την κυβέρνησή του, η οποία είναι στην εξουσία για περισσότερο από μια δεκαετία έντονης οικονομικής ανάπτυξης και αύξησης του βιοτικού επιπέδου στην Τουρκία.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στις ηχογραφήσεις και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί ένα δίκτυο προστατευόμενων, που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική της Τουρκίας.

0 σχόλια: