Το ebay γίνεται πιο "κοινωνικό"

Γραφεία του ebay

Η εταιρεία ebay ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για την online αγορά.Οι χρήστες του ebay θα δημιουργούν τις δικές τους συλλογές και αυτές θα τις μοιράζονται με άλλους μέσω του Twitter, του Facebook και του Pinterest.


Η πλατφόρμα συναλλαγών ebay θέλει τους πελάτες της να συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους. Στο μέλλον, οι χρήστες μπορούν για παράδειγμα να δημιουργήσουν τις δικές τους συλλογές και αυτές να τις μοιραστούν με άλλους μέσω του Twitter, του Facebook και του Pinterest. "Το Ebay προ πολλού δεν είναι αυτό όπως πρωτοξεκίνησε", δήλωσε ο διευθυντής του στην Γερμανία Stephan Zoll. Η πλατφόρμα θα πρέπει να συνεχίσει να συνδέει τους ανθρώπους με τα πράγματα, που τα χρειάζονται και τους αρέσουν.

Η νέα λειτουργία πρέπει να ξεπεράσει τις συμβατικές επιλογές αξιολόγησης και τις συστάσεις του προϊόντος. Για ξεκίνημα υπάρχουν 21.000 Συλλογές από προϊόντα που έχουν καταρτισθεί, μεταξύ άλλων γνωστών blogger ή διασημοτήτων. Συνδυάζουν ορισμένα προϊόντα από το ebay ως ένα κολάζ για ένα θέμα όπου οι χρήστες μπορεί να συνδυάσουν όπως ένα ευχολόγιο ή μια ωραία ιδέα για δώρο. Τα κολάζ εμφανίζονται στη νέα σελίδα του προφίλ του χρήστη, όπου εμφανίζεται σαν " Follower ".

"Περίπου τα δύο τρίτα (66 τοις εκατό) των χρηστών στη Γερμανία θεωρούν ότι είναι σημαντικό να ενημερώνονται όχι μόνο για την αγορά ενός προϊόντος, αλλά και να πάρουν κάποιες ιδέες", είπε ο Stephan Zoll. Περίπου οι μισοί από τους πελάτες έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα, τα οποία είχαν βρεθεί μέσα από συλλογές των εμπειρογνωμόνων. Το αποτέλεσμα ήταν μια αντιπροσωπευτική έρευνα του ebay τον Φεβρουάριο. To ebay ήταν κάποτε στο ξεκίνημα του, ένας χώρος αγορών για τους οικιακούς χρήστες.

Σήμερα, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια καινούρια και μεταχειρισμένα είδη, στο ebay, προσφέρονται μόνο στη Γερμανία. Με την επέκταση της προσφοράς της λιανικής ο γίγαντας είναι όλο και περισσότερο σε άμεσο ανταγωνισμό με την Amazon, η οποία κάποτε ξεκίνησε ως το πρώτο online βιβλιοπωλείο στο διαδίκτυο.

0 σχόλια: