Δίνοντας χρήματα στην Ελλάδα είναι σαν να τα χύνεις στην αποχέτευση.

  • Αναρτήθηκε: 14.2.12 -
"Η ελληνική οικονομία ταλαντεύεται και πέφτει στον γκρεμό. Δε μπορεί να γίνει τίποτα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση", δήλωσε ο Peter Tchir που είναι σύμβουλος αγοράς στο Κονέκτικατ. Στην καλύτερη περίπτωση το νέο πακέτο διάσωσης θα δώσει μια προσωρινή ανακούφιση σε εκείνους που φοβούνται μια άτακτη χρεοκοπία.


Οι φόβοι πολλών αναλυτών, ότι η εκτόπιση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα απειλήσει την σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος και τελικά θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή της Ευρώπης, μάλλον είναι υπερβολικοί.

Πιθανόν το νέο πακέτο διάσωσης που θα δοθεί στην Ελλάδα δε θα την αναγκάσει να χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα. Οι απότομες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, καθώς και η μεγάλη κλίμακα απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, είναι εμπόδια που θα ξεπεραστούν προς ικανοποίηση των Ελλήνων πολιτικών, αλλά όχι απαραιτήτως για τους Έλληνες πολίτες. Οι περικοπές αυτές τοποθετούνται πάνω σε παρόμοιες περικοπές των 2 τελευταίων χρόνων και αυξήσεις φόρων που επιβάλλονται σε μια ταραγμένη ελληνική κοινωνία.

Η απάντηση στην ανακοίνωση της Πέμπτης ήταν άμεση από τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και κάλεσαν 48ωρη απεργία. Οι δύο προηγούμενες διασώσεις, η πρώτη το Μάιο και η δεύτερη τον Οκτώβριο, έχουν κάνει ελάχιστα για να επιβραδύνουν την κάθοδο της Ελλάδας στην ύφεση. Το Νοέμβριο το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 21%.

"Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα", είπε ο Adolfo Laurenti της χρηματοοικονομικής Mesirow, δεδομένου ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα είναι σαν να χύνονται στην αποχέτευση.

Πηγή: foxbusiness