Spiegel: Ο Μπουτάρης είναι μοντέλο Δημάρχου στην Ελλάδα.

  • Αναρτήθηκε: 19.2.12 -
Αξιωματούχοι της ΕΕ επαινούν το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης για τις ριζικές μεταρρυθμίσεις αναίρεσης καταχρήσεων των προκατόχων του. Ο Μπουτάρης έχει περικόψει ήδη δαπάνες ύψους 30% και ζήτησε συμβουλές Γερμανών για να πετύχει περισσότερα.


Ο κύριος Μπουτάρης υποστηρίζουν ότι δε μασάει τα λόγια του. Πριν λίγο καιρό βρέθηκε στο Βερολίνο, στο αρχηγείο της BSR, για να ενημερωθεί για τη διαχείριση των αποβλήτων σε ένα σεμινάριο με θέμα "Ανακύκλωση των βιογενετικών αποβλήτων για χρησιμοποίηση οργανικών υπολειμμάτων υλικών από τα απόβλητα των κατοικιών". Γνωρίζει ότι η γερμανική πρωτεύουσα παράγει 1,3 εκατομμύρια τόνους απορριμάτων κάθε χρόνο και ότι τα 200.000 σκυλιά της πόλης είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για τη διατήρηση καθαρών δρόμων.

Ο Μπουτάρης δήλωσε: "Τα αδέσποτα σκυλιά στη Θεσσαλονίκη είναι το μικρότερο πρόβλημα, αφού ολόκληρο το σύστημα διάθεσης αποβλήτων δε λειτουργεί και γιαυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Η πόλη σας είναι καθαρή, ενώ η δική μου βρώμικη".

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας έκανε αίτηση βοήθειας, δημιουργεί από μόνο του αίσθηση. Αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα "Νησί ελπίδας και πρότυπο για όλη την Ελλάδα". Ένα άλλο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι "Ο Μπουτάρης είναι η εξαίρεση, ένας φάρος. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να μάθουν κάτι από αυτόν".

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Μπουτάρης μπορεί να καυχηθεί για την αναδιοργάνωση της διοίκησης της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή κάνει εθελοντικά ότι θα έπρεπε να κάνει και η υπόλοιπη Ελλάδα, το οποίο έχουν απαιτήσει οι Ευρωπαίοι. Αναφέρεται ότι λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων του, ο Μπουτάρης ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να ξεκινήσει μια εκστρατεία επίσκεψης των Τούρκων, στην παλαιά πόλη της Θεσσαλονίκης. Με αυτό τον τρόπο διπλασιάστηκε ο αριθμός Τούρκων επισκεπτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα του Spiegel εδώ.
Πηγή: spiegel