Αγγλία: Η κυβέρνηση υπέρ των απολύσεων σε όσους φορούν χριστιανικό σταυρό.

  • Αναρτήθηκε: 12.3.12 -
Η υπουργός Lynne Featherstone δίνει νόμιμη μάχη για να σταματήσει του Χριστιανούς να φοράνε σταυρό εν ώρα εργασίας. Η υπουργός θα απορρίψει τα αιτήματα των χριστιανών εργαζομένων, που έχουν απολυθεί από την εργασία τους λόγω εμφάνισης του συμβόλου της πίστης.


Η κίνηση αυτή σημαίνει, ότι ο Συνασπισμός του Ντέιβιντ Κάμερον παρατάσσεται ενάντια των χριστιανικών εκκλησιών. Ο πρωθυπουργός είναι ήδη σε αντιπαράθεση με την Αγγλική και Ρωμαιοκαθολική εκκλησία για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Την ερχόμενη άνοιξη, το δικαστήριο του Στρασβούργου θα εξετάσει τις περιπτώσεις της Nadia Eweida και της Shirley Chaplin.

Η κα Eweida ήταν υπάλληλος των Βρετανικών αερογραμμών μέχρι το 2006, όταν κατόπιν άρνησης της να βγάλει το σταυρό που φορούσε, απολύθηκε. Η ίδια έχει ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της ένταξης των χριστιανών εργαζομένων στο δικαίωμα να φορούν το σταυρό.

Η κα Chaplin εργαζόταν ως νοσοκόμα και είχε αποκλειστεί από την εργασία στους θαλάμους του νοσοκομείου στην πόλη του Έξετερ, λόγω του ότι είχε αρνηθεί να κρύψει το μικρό σταυρό που φορούσε στο λαιμό της.

Οι δικηγόροι της κυβέρνησης θα ακολουθήσουν την πολιτική γραμμή της Lynne Featherstone, υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται η εμφάνιση του χριστιανικού συμβόλου ως απαίτηση της χριστιανικής πίστης.

Πηγή: dailymail