Εσείς γνωρίζετε την καινούρια εφαρμογή Street View της Google?

  • Αναρτήθηκε: 3.3.12 -
Το Google Street View καλύπτει περίπου 30 χώρες και σας επιτρέπει να εξερευνήσετε μέρη σε όλο τον κόσμο, μέσω εικόνων 360 μοιρών. Η Google χρησιμοποιεί αυτοκίνητα και ποδήλατα με ενσωματωμένες κάμερες, έτσι ώστε να καλύπτει όλους τους δρόμους με λεπτομέρεια.


Έτσι εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή την υπηρεσία της Google και να περιηγηθείτε σε ολόκληρη την πόλη σαν να βρίσκεστε εκεί. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που θα συναντήσετε στο δρόμο σας δε θα φαίνονται, αλλά σίγουρα θα σας κοιτάζουν με απορία.





Το απόρρητο της προσωπικής ζωής είναι λίγο αμφισβητούμενο, λόγω του ότι η κάμερα της Google μπορεί να καταγράψει τον καθένα ανά πάσα στιγμή, αν βρεθεί μπροστά τη στιγμή που γίνεται η καταγραφή.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, είναι η δικαστική διαμάχη ενός 50χρονου Γάλλου με την Google. Ο   50χρονος ζει σε ένα χωριό με περίπου 3.000 κατοίκους. Κατά την χαρτογράφηση του χωριού από την Google, ο Γάλλος φωτογραφήθηκε την ώρα που κατουρούσε στο μπροστινό μέρος της αυλής του. Μπορεί να μη διακρίνεται το πρόσωπο του, αλλά σε μια τόσο μικρή κοινότητα οι συγχωριανοί του κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν και έγινε ο περίγελος του χωριού. Αυτός ήταν ο λόγος που έστειλε στα δικαστήρια την Google ζητώντας ηθική αποζημίωση 10.000 ευρώ.

Δείτε κάποιες σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψε ο φακός της Google.




Η σελίδα για το street view είναι αυτό: maps.google

Πηγή: huffingtonpost