Σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου

  • Αναρτήθηκε: 12.4.12 -
Μεγάλη είδηση και για τη Γερμανία είναι η σύλληψη του πρώην Υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, για ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκία και φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει η Tagesspiegel, η εισαγγελική έρευνα ασχολείται με το θέμα αυτό εδώ και ένα χρόνο, αλλά μόλις χτες συνελήφθη. Ο τρόπος ζωής του Άκη έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα..


Τα πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα δε μπορεί να τα πλήρωσε με το μισθό του Υπουργού ή του βουλευτή. Μόνο το ακίνητο που έχει κοντά στην Ακρόπολη, όπου και συνελήφθη, κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η σύζυγός του φέρεται να αγόρασε το ακίνητο το 2010 σε καλή τιμή από μια offshore εταιρία, της οποίας ο ιδιοκτήτης παραμένει άγνωστος.

Ο ίδιος αμφισβητεί ότι εμπλέκεται στις δωροδοκίες. Πολλοί πλούσιοι Έλληνες διαθέτουν Βίλες και διαμερίσματα καταχωρημένες σε εταιρίες της Καραϊβικής, προκειμένου να αποφύγουν τους φόρους.

Λίγο μετά τη σύλληψη του Τσοχατζόπουλου συνελήφθησαν δυο ακόμη άτομα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία φαίνεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: tagesspiegel

Εάν ο Τσοχατζόπουλος οδηγηθεί στη φυλακή, θα είναι ο πρώτος πολιτικός που θα τιμωρηθεί στην Ελλάδα και όλοι ελπίζουν ότι αυτή η κίνηση θα ανοίξει το δρόμο για να δικαστούν και πολλοί άλλοι. Επιτέλους ας λειτουργήσει η δικαιοσύνη σε αυτό το κράτος.

Διαβάστε επίσης: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΟΥ