Όταν η μόνη πραγματική επιλογή είναι η διαμαρτυρία

  • Αναρτήθηκε: 4.5.12 -
Το Spiegel αναφέρει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα προσφέρουν ζοφερές επιλογές. Οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα παλαιά πολιτικά χέρια που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού...


ή σε αυτούς που προσφέρουν ελκυστικές, αλλά παράλογες υποσχέσεις. Η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα είναι πλέον η απογοήτευση και οι περισσότεροι ψήφοι θα είναι ψήφοι διαμαρτυρίας.

"Όταν έχεις τέτοια άρχουσα τάξη, δε χρειάζεσαι άλλους εχθρούς", είπε ένας καθηγητής γυμνασίου. Ένα πράγμα είναι σίγουρο και μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα.. Η απογοήτευση είναι αρκετά διαδεδομένη αίσθηση στην Ελλάδα. Το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί στις 6 Μαΐου, είναι το πως θα εκφραστεί αυτή η δυσαρέσκεια.

Η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα αποτελείται συντριπτικά από πολιτικούς καριέρας και πολλοί από αυτούς έχουν κληρονομήσει τις εντολές από τους γονείς τους. Η Ελλάδα κατευθύνεται από πολιτική δυναστεία. Όποιος νόμισε ότι η κρίση θα άλλαζε την πολιτική των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, διαψεύστηκε. Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι "Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες", αλλά το τραγικό είναι, ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν έχει καμία καλή επιλογή.

Όποιοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν μια σιωπηρή συγκατάθεση στην στρατηγική του ΔΝΤ και της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση με περισσότερα μέτρα λιτότητας. Όποιοι ψηφίσουν ένα από τα πολλά αντι-μνημονιακά κόμματα, θέλουν να αποσύρουν τις συμβάσεις των δανείων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της χώρας.

Πηγή: spiegel