Ο Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ

  • Αναρτήθηκε: 22.5.12 -
Η γερμανική Der Tagesspiegel γράφει ότι "Το νέο αστέρι της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλεί τη Μέρκελ". Σήμερα στο Βερολίνο θα γίνει η συνάντηση του με του εκπροσώπους του αριστερού κόμματος. Ο Τσίπρας ποντάρει ψηλά..


Θέλει να υπερνικήσει την Ευρώπη και να σταματήσει τη βάρβαρη πολιτική. Προειδοποιεί του Ευρωπαίους ότι η μικρή Ελλάδα έχει το πάνω χέρι γιατί έχει πολύ μεγάλο χρέος.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο Τσίπρας είναι ο λαϊκιστής που εξυπηρετεί τους πάντες. Υποσχέθηκε συντάξεις στο 80% των προηγούμενων μισθών, υψηλότερους μισθούς και επίδομα ανεργίας στο 75% του βασικού μισθού για πέντε χρόνια.

Τους ήδη πληρωμένους ειδικούς φόρους ακινήτων δε θέλει να τους καταργήσει, αλλά να επιστρέψει τα χρήματα. Ο Τσίπρας ενθουσιάζει τους αριστερούς με επαναστατικά συνθήματα και το κέντρο με δηλώσεις τύπου "Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στην ευρωζώνη". Οι 7 από τις 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ όμως επιθυμούν έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Τσίπρας θέλει να αυξήσει τον ήδη φουσκωμένο δημόσιο τομέα με επιπλέον 100.000 υπαλλήλους, να αντιστρέψει την ιδιωτικοποίηση, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.

Πηγή: tagesspiegel