Η ευρωπαϊκή επανάσταση μόλις ξεκίνησε

  • Αναρτήθηκε: 9.5.12 -
"Η ευρωπαϊκή κρίση κλιμακώνεται ως εξέγερση και τσακίζει τον γερμανικό έλεγχο της Ευρώπης", λέει η Telegraph. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει πλέον αρκετούς συμμάχους στη λέσχη των πρωθυπουργών της ΕΕ για να υποστηρίξει τα σκληρά μέτρα..


Η μοίρα της Ελλάδας και του ευρώ βρίσκονται στα χέρια ενός  αγοριού - μοτοσικλετιστή - Μαρξιστή. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ορκιστεί να σκίσει το μισητό μνημόνιο. Δεν έδειξε ούτε ένα σημάδι υποχώρησης, όταν συνάντησε τον πρόεδρο της χώρας και ξεκίνησε συνομιλίες σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης.

Για εκείνους που προειδοποιούν ότι αυτή η στάση θα οδηγήσει σε πλήρη χρεοκοπία, ο Τσίπρας αντιτάσσεται λέγοντας πως η Ελλάδα διαθέτει το "απόλυτο όπλο". Μπορεί να ισοπεδώσει το ευρωπαϊκό σύστημα, εάν αρνηθούν να χαλαρώσουν τους όρους.

Αυτή η μπλόφα μπορεί να ονομαστεί "Η υπομονή μεταξύ των πιστωτών των χωρών εξαντλείται", δήλωσε ο Blanka Kolenikova της IHS Global Insight. Τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε ότι η Ευρώπη δεν είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει το σοκ. Ο Arnaud Mares της Morgan Stanley είπε ότι μια ελληνική έξοδος θα μπορούσε να δημιουργήσει μαζική φυγή καταθέσεων από όλα τα ευάλωτα κράτη της ΟΝΕ και αυτό θα μπορούσε να διασπάσει το ενιαίο νόμισμα.

Είναι μια επικίνδυνη στιγμή για την Ευρώπη και τις παγκόσμιες αγορές. Η καταστροφική αλυσίδα των γεγονότων έχει απαξιώσει το σύνολο της πολιτικής της κρίσης, που επιβάλλεται από τη Γερμανία στην Ευρώπη.

Η επανάσταση ήταν αναπόφευκτη και τελικά συνέβη.

Πηγή: telegraph