Η Ελβετία βάζει χέρι στους πλούσιους!

Πλούτος στην Ελβετία
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, η οικονομική κρίση δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη τη χώρα που αποτελεί το θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης! Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι πλούσιοι Ελβετοί θα φορολογηθούν υψηλότερα για την επιδότηση των ανέργων τους..


Από το 2014 θα ισχύει η υποχρεωτική εισφορά του 1% σε εισοδήματα άνω των 250.000€, το οποίο εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελβετία ισοδυναμεί με 3.280€, τότε το νέο μέτρο θα αγγίξει πολλές ελβετικές τσέπες.

Με λίγα λόγια το Υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας θα βάλει χέρι στις τσέπες των πλουσίων προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το ταμείο ανεργίας. Με αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 80 εκ. ευρώ μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία η ανεργία στην Ελβετία κυμαίνεται στο 3%, το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό σε σχέση με το 12% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ωστόσο έχει δημιουργήσει ένα έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία για την στήριξη των ανέργων της τάξης των 4 δις, το οποίο βρίσκεται υπό έλεγχο.

0 σχόλια: