Η βασική υποστήριξη λογισμικού των Windows 7 τελειώνει.

Η βασική υποστήριξη για τα Windows 7 λήγει στις 13 Ιανουαρίου 2015. Έτσι, το λειτουργικό σύστημα δεν θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει
πλέον μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού. Οι ενημερώσεις ασφαλείας όμως θα συνεχίζουν να παρέχονται μέχρι το 2020.

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία των Windows 7, η Microsoft θα τελειώσει όπως είχε προγραμματίσει τη πρώτη φάση της υποστήριξης για το λειτουργικό σύστημα στις 13 Ιανουαρίου 2015 και πάει στην επόμενη φάση της "εκτεταμένης υποστήριξης". Με το τέλος της "βασικής υποστήριξης" σταματά το μέλλον των θεμελιωδών αλλαγών στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των Windows 7. Οι ενημερώσεις ασφαλείας όμως θα υπάρξουν ακόμη πέντε χρόνια.

Η εκτεταμένη υποστήριξη των Windows 7 αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Ιανουαρίου 2020. Μέχρι τότε, τα σημαντικά κενά ασφαλείας στα Windows 7 θα εξακολουθούν να ενημερώνονται μηνιαία. Μόνο μετά από αυτή την δεύτερη φάση της χρήσης του τότε θα αποτελεί κίνδυνο για το ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα η ασφάλεια, από το περασμένο έτος, όπως συμβαίνει με τα Windows XP. Υποστήριξη για τα Windows XP διακόπηκε μετά από δώδεκα περίπου χρόνια στις 8 Απριλίου 2014.

Για περίπου το 50% των χρηστών PC που χρησιμοποιούν σήμερα τα Windows 7, σημαίνει για αυτούς το τέλος της βασικής υποστήριξης, ιδίως, ότι δεν θα υπάρξουν νέα χαρακτηριστικά ή service pack. Επίσης μια αναβάθμιση του προγράμματος περιήγησης στον Internet Explorer 12, ή ο νέος browser Spartan , που η Microsoft σήμερα σχεδιάζει για τα Windows 10, θα μπορούσαν να μείνουν έξω, καθώς και μια ενημέρωση για το DirectX 12. Η ελεύθερη επίσης βοήθεια μέσω της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης της Microsoft πιθανόν να μείνει εκτός.

0 σχόλια: