ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ FOCUS ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗ

Στις 29 Νοεμβρίου έχει οριστεί η δίκη για το απαράδεκτο εξώφυλλο του Focus, με τους Έλληνες μηνυτές να αξιώνουν έμπρακτη μεταμέλεια από τους ιθύνοντες του λιβελογραφήματος για την διαπόμπευση της Ελλάδας.


Την μήνυση υπέβαλαν, στις 19 Μαρτίου 2010, 6 δικηγόροι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του Focus και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης
δια του Τύπου και της προσβολής εθνικού συμβόλου εναντίον του εκδότη του περιοδικού, του αρχισυντάκτη και των εμπλεκόμενων συντακτών.

Το συγκεκριμένο περιοδικό κυκλοφόρησε στις 22/2/2010. Στο εξώφυλλο απεικονιζόταν επεξεργασμένη φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου. Το συγκεκριμένο άγαλμα παρουσιαζόταν με το μεσαίο δάκτυλο - το οποίο στην πραγματικότητα λείπει- υψωμένο, κάνοντας την γνωστή άσεμνη χειρονομία, ενώ το κάτω μέρος του κορμιού του ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Ο τίτλος ήταν "Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια" ("Betrueger in der Euro-Familie").

Στο εν λόγω τεύχος του περιοδικού Focus, υπήρχε εκτενές αφιέρωμα 16 σελίδων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και όχι μόνο, οι πρώτες 9 σελίδες φιλοξενούσαν άρθρο με τίτλο "Η χρεωκοπία της Ελλάδας".

Ακολουθούσε 3σέλιδη συνέντευξη του φερόμενου ως καθηγητή οικονομικών Hans Werner Sinn, με τίτλο "Επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία", και το αφιέρωμα έκλεινε με ένα άρθρο του Michael Klonovsky, υπό τον τίτλο "2000 χρόνια παρακμής. Από την κοιτίδα της Ευρώπης στην πίσω αυλή της Ευρώπης: Η πτώση της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου. Πως συνέβη κάτι τέτοιο;".

Στις 11 Νοεμβρίου στάλθηκε, προς τον συντάκτη του Focus, επιστολή από τους 2 ενάγοντες, στην οποία καθιστούν σαφές ότι αναμένουν τη συγνώμη του Focus, τόσο στην αίθουσα του δικαστηρίου, όσο και με ένα νέο τεύχος πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, στο εξώφυλλο του οποίου θα είναι αποκαταστημένη η σημαία μας και η Αφροδίτη της Μήλου, ενώ στο ίδιο τεύχος θα υπάρχει ένα δίκαιο αφιέρωμα στην ελληνική ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι 6 Έλληνες δικηγόροι είναι οι εξής: Βασιλική Μπακάλη, Κατερίνα Φραγκάκη, Κατερίνα Πουλάκη, Θεόδωρος Φραγκάκης, Σταύρος Ανδρουτσόπουλος και Χρήστος Χρυσανθακόπουλος.

Στην προσπάθεια τους οι έξι δικηγόροι ζήτησαν τη συνδρομή των πολιτικών της χώρας, απευθύνθηκαν στις δημόσιες Αρχές και παράλληλα αναζητούσαν έστω κάποια αναφορά ενός πολιτικού, την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και στο δικαστήριο. Μάταια όμως...
Όλες οι παρατάξεις αδιαφόρησαν, κανένας δεν έδωσε σημασία στο να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των Ελλήνων.


Πηγή: περιοδικό Επίκαιρα 108ο τεύχος - 10/11-16/11/2011 www.epikaira.gr

0 σχόλια: