ΓΑΛΛΙΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΑΝΤΙΛΑ

  • Αναρτήθηκε: 13.12.11 -
Μία μουσουλμάνα μητέρα, 32 ετών, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή φοράει ισλαμική μαντίλα. Η Hind Ahmas αρνήθηκε τη νομιμότητα του δικαστηρίου του Παρισιού και ζήτησε παράταση 15 ημερών για να μάθει τα καθήκοντά της ως πολίτης.


Χτες στο Meaux, ένα προάστιο στο Παρίσι, καταδικάστηκε για την σύλληψή της, που είχε γίνει στις 11 Απριλίου στη γαλλική πρωτεύουσα για την ισλαμική μαντίλα.

Αυτό ήταν λίγο μετά την απαγόρευση, από την κυβέρνηση Σαρκοζί, όπου οποιοδήποτε ισλαμικό είδος που καλύπτει το κεφάλι κατέστη παράνομο.

Η Ahmas απαγορεύτηκε να παραστεί στο δικαστήριο για ακρόαση, λόγω του ότι αρνήθηκε να βγάλει τη μαντίλα, ενώ έγινε διευκρίνιση προς τον δικηγόρο της ότι θα αντιμετωπίσει 2 χρόνια φυλάκιση και 27.000 λίρες πρόστιμο.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μου αφαιρέσετε το πέπλο, δε το βγάζω. Ο δικαστής χρειάζεται μαθήματα ιθαγένειας, όχι εγώ. " είπε η Ahmas.


Αν η Ahmas γίνει η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που θα πάει στη φυλακή για την μαντίλα, τότε θα θεωρηθεί ως ένα τεράστιο χτύπημα για την ισλαμική προπαγάνδα των ακτιβιστών των ισλαμικών δικαιωμάτων.


Ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι η απαγόρευση των ισλαμικών καλυμμάτων κεφαλής, δεν είχε ως στόχο να καταδιώξει τους μουσουλμάνους, αλλά απλώς να κάνει τη Γαλλία μια πιο ανεκτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Είχε σκοπό να σταματήσει τους εγκληματίες, από τρομοκράτες μέχρι κλέφτες, που αποκρύπτουν τα πρόσωπά τους από το προσωπικό ασφαλείας και την CCTV.


Το θέαμα όμως μιας νεαρής μητέρας που θα οδηγηθεί στο κελί, για το λόγο ότι αρνείται να βγάλει τη μαντίλα της, θα προκαλέσει οργή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έθεσε εκτός νόμου τη μαντίλα, ενώ παρόμοια νομοθεσία έχει πλέον περάσει στο Βέλγιο και στην Ολλανδία.

Πηγή: dailymail