NASA: ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΜΟΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

  • Αναρτήθηκε: 7.12.11 -

Αστρονόμοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πλανήτη, σαν τη Γη, και θεωρείται κατοικήσιμος. 
Ο πλανήτης έχει την ονομασία Κέπλερ 22-β και βρίσκεται περίπου 600 έτη φωτός μακριά, με μέγεθος περίπου 2,4 φορές το μέγεθος της Γης και με θερμοκρασία περίπου 22C.



Είναι ο πιο κοντινός πλανήτης που έχει επιβεβαιωθεί και μοιάζει με τον δικό μας, σαν τη "Γη 2.0".

Ωστόσο, η ομάδα των αστρονόμων δεν γνωρίζει ακόμη αν ο Kepler 22-β είναι κατασκευασμένο κυρίως από βράχους, αέρια ή υγρό.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler σχεδιάστηκε για νυχτερινές παρατηρήσεις και έχει αρκετή ευαισθησία στο να εντοπίζει νέους πλανήτες.


Ο πλανήτης Kepler 22-b βρίσκεται σε απόσταση 15% πιο κοντά στον ήλιο του απ ότι η Γη με τον Ήλιο μας. Το ημερολογιακό του έτος διαρκεί περίπου 290 ημέρες. Ωστόσο, ο πλανήτης έχει 25% λιγότερη φωτεινότητα, διατηρώντας έτσι συνθήκες θερμοκρασίας που μπορούν να υποστηρίζουν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Η ομάδα του Κέπλερ έπρεπε να περιμένει για τρία περάσματα του πλανήτη πριν επιβεβαιώσει την ύπαρξή του.

"Η τύχη μας χαμογέλασε με την ανίχνευση αυτού του πλανήτη», δήλωσε ο William Borucki, ο κύριος ερευνητής του
 Κέπλερ στο Ames Research Center της NASA.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο πρώτο συνέδριο της επιστήμης από το τηλεσκόπιο Κέπλερδίπλα στον εντυπωσιακό αριθμό των νέων υποψήφιων πλανητών. Ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων, καινούριων σε μας πλανητών, που εντοπίστηκαν από το τηλεσκόπιο είναι τώρα 2.326, εκ των οποίων οι 207 είναι περίπου στο μέγεθος της Γης.

Πηγή: bbc