ΗΠΑ: ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ IPAD‏

  • Αναρτήθηκε: 7.1.12 -
Ένας Καναδός καθώς πλησίαζε τα σύνορα των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το διαβατήριό του. Βρήκε όμως έναν νέο τρόπο για να διασχίσει τα σύνορα χάρη στο iPad.


Ο Martin Reisch προσπάθησε να περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ από το Κεμπέκ παρουσιάζοντας ένα σαρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του στο iPad.

Το διαβατήριο το είχε ξεχάσει στο Μόντρεαλ και για να το πάρει πίσω θα έπρεπε να κάνει ένα 2ωρο ταξίδι. Ο Martin είχε προνοήσει σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του διαβατηρίου του να έχει ένα ψηφιοποιημένο αντίγραφο στο iPad του.

Ο αξιωματικός των συνόρων αρχικά φάνηκε ενοχλημένος από την κίνηση του Martin, που έδωσε αντί του διαβατηρίου, το iPad. Έπειτα από κάποιους ελέγχους, του ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα και του επέτρεψαν να συνεχίσει το ταξίδι του. 

Ο Martin αμφιβάλλει εάν στο μέλλον θα σταθεί τόσο τυχερός σε μια παρόμοια περίπτωση και ότι δεν πρέπει να ξαναξεχάσει το διαβατήριό του. Πιστεύει όμως ότι στο προσεχές μέλλον θα είναι 100% βέβαιο ότι κάποιος θα μπορεί να ταξιδέψει με την ταυτότητά του σε ψηφιοποιημένη μορφή.

Πηγή: telegraph