ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΕΦ JAMIE OLIVER‏

  • Αναρτήθηκε: 2.1.12 -
Ο αυτοαποκαλούμενος σταυροφόρος της υγιεινής διατροφής, Jamie Oliver, κατηγορήθηκε για την επινόηση μιας συνταγής σάντουιτς με κεφτεδάκια.
Η συνταγή που παρουσίασε στην τηλεόραση χαρακτηρίστηκε, από Αμερικάνους διατροφολόγους, ως μια από τις πιο επικύνδυνες συνταγές αφού περιέχει διπλάσιες θερμίδες και χοληστερόλη απόσο έχει ένα Bic Mac.



O Jamie Oliver υπήρξε πρωτοστάστης στην μάχη της Αγγλίας ενάντια στην παχυσαρκία, παρουσιάζοντας προγράματα διατροφής, βραβευμένα με το βραβείο Emmy.


Επιστήμονες από την επιτροπή Ιατρών χαρακτήρισαν το βιβλίο του, "Γεύματα 30 λεπτών", ως ένα από τα πέντε χειρότερα βιβλία μαγειρικής του 2011.


Η εκπρόσωπος Susan Levin δήλωσε, "Ο Jamie Oliver έχει κάνει κάποια πολύ καλά πράγματα όσον αφορά την ανάδειξη των προβλημάτων από τα σχολικά γεύματα και του fast food, αλλά μερικές από τις συνταγές στο βιβλίο του, είναι υψηλότερες σε λίπος και νάτριο από την επεξεργασμένη τροφή."

Το βιβλίο συνταγών του Oliver έχει πουλήσει 1 εκ. αντίτυπα στην Μεγάλη Βρετανία και τώρα διατίθεται και στην Αμερική με τίτλο "Γεύματα σε λεπτά".

Μπορεί οι συνταγές του Oliver να περιέχουν φρέσκα και αγνά υλικά, αλλά στις νέες συνταγές τα επίπεδα θερμίδων, λιπαρών και χοληστερόλης είναι τόσο υψηλά που απομακρύνονται πολύ από μια υγιεινή διατροφή και εγκυμονούν κινδύνους παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Πηγή: dailymail