Ο JEREMY CLARKSON ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤOP GEAR ΞΑΝΑΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ‏

  • Αναρτήθηκε: 1.1.12 -
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ακραία δήλωση του Jeremy, "Θα έπρεπε οι διαδηλωτές να πυροβολούνται εν ψυχρώ", και προκαλεί πάλι με την συμπεριφορά του.
Αυτή τη φορά στα γυρίσματα της εκπομπής Top Gear στα Χριστουγεννιάτικα γυρίσματα στην Ινδία

κατηγορήθηκε για ρατσισμό και χλευασμό του ινδικού πολιτισμού.

Ο Jeremy γελοιοποίησε τις ανθυγιεινές συνθήκες της ζωής των πάμφτωχων κατοίκων της Ινδίας, κάνοντας βόλτες σε φτωχογειτονιές με μια Jaguar, η οποία είχε ενσωματωμένη στο χώρο των αποσκευών μια λεκάνη τουαλέτας.
Παρουσιάζοντας αυτή τη γελοία κατασκευή καυχήθηκε λέγοντας "Αυτό είναι τέλειο για την Ινδία".

Η ασέβεια του παρουσιαστή προς τους άπορους κατοίκους της Ινδίας προκάλεσε αντιδράσεις και στο διαδίκτυο. Στο Twitter κάποιοι αναγνώστες αποκάλεσαν τον Jeremy Ναζί και ζήτησαν να διωχθεί από την εκπομπή λόγω ρατσισμού.

Σε μια σκηνή του προγράμματος ο Jeremy Clarkson έβγαλε το παντελόνι που φορούσε μπροστά σε 2 Ινδούς αξιωματούχους, για να τους δείξει πως χρησιμοποιείται μια πρέσα παντελονιών.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων σε ένα τρένο ακολούθησε προκλητικές συμπεριφορές τοποθετώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε "Η Μεγάλη Βρετανία είναι καλό για την εταιρία σας" και ένα δεύτερο "Φάτε αγγλικά μάφινς".

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκπομπή Top Gear εμπλέκεται σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Ο συμπαρουσιαστής του, Richard Hammond, ακολούθησε επίσης
προκλητική συμπεριφορά κάνοντας μια παρωδία για να περιγράψει ένα μεξικάνικο σπορ αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο που εξόργισε τον πρεσβευτή του Μεξικού, εξαναγκάζοντας το BBC να ζητήσει προσωπική συγνώμη. Ωστόσο η εταιρία αρνήθηκε να αναγνωρίσει το περιστατικό ως ευρύτερη επίθεση παρά το μποϋκοτάζ του μεξικάνικου ραδιοφόνου προς το BBC.



Πηγή: dailymail