Έρευνα: Αμερικάνοι παραδέχονται ότι είναι οι χειρότεροι τουρίστες σε όλο τον κόσμο.

  • Αναρτήθηκε: 3.3.12 -
Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, οι χειρότεροι τουρίστες είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί και παραδέχονται ότι κλέβουν πετσέτες από τα ξενοδοχεία. Δεύτεροι χειρότεροι είναι οι Κινέζοι. Το εκπληκτικό της έρευνας είναι ότι οι ίδιοι παραδέχονται την κακή τους φήμη. Ακολουθούν οι Καναδοί και οι Αυστραλοί.


Στην έρευνα της Mandala Research LLC, πήραν μέρος συνολικά 5.600 άτομα από 5 διαφορετικές χώρες. 4 στους 10 Αμερικανούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι "κατά λάθος" ή σκόπιμα πακετάρισαν πετσέτες ή άλλα αντικείμενα του ξενοδοχείου που είχαν πάει.

Άλλα στοιχεία της έρευνας είναι ότι οι Ιρλανδοί κατατάσσουν τους Βρετανούς ως τους χειρότερους ταξιδιώτες, ενώ οι Βρετανοί αξιολογούν τους Γερμανούς ως χειρότερους. Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι είναι πολυταξιδεμένοι, αφού το 78% έχει επισκεφτεί τουλάχιστον μια ξένη χώρα. Ο μέσος Αμερικάνος έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 4 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι Αμερικανοί απολαμβάνουν λιγότερες ημέρες διακοπών σε σχέση με τους Ευρωπαίους, με μόνο 16 μέρες. Οι Αυστραλοί 27 ημέρες, οι Καναδοί 21 ημέρες, οι Ιρλανδοί 27 ημέρες και οι Βρετανοί 23 ημέρες.

Πηγή: dailymail