Έρευνα: Συμπληρώματα με βιταμίνη Ε ενδέχεται να εξασθενήσουν τα οστά.

  • Αναρτήθηκε: 5.3.12 -
Η βιταμίνη Ε μπορεί να έχει βαπτιστεί σαν αντιγηραντική, αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα μπορεί να εξασθενήσει και να γεράσει τα οστά πριν την ώρα τους. Τα ζώα που μετείχαν στο πείραμα τράφηκαν με μια δίαιτα που περιλάμβανε συμπληρώματα βιταμίνης Ε. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τα οστά τους 20% πιο αδύναμα σε σχέση με εκείνα που έτρωγαν κανονικά.


Το ανησυχητικό γεγονός είναι ότι η επίδραση στα οστά παρατηρήθηκε μετά από μόλις 8 εβδομάδες. Τα συμπληρώματα της βιταμίνης Ε είναι από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο και απόλυτα δικαιολογημένα, αφού κρατούν τα χέρια του χρόνου μακρυά καταπολεμώντας τη γήρανση. Επιπλέον παρέχουν και άλλα προνόμια, όπως ο περιορισμός του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του καταρράκτη και βοηθάνε να παραμείνει το μυαλό αιχμηρό σε μεγάλες ηλικίες, καθώς και διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος.

Αυτή η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Helen MacDonald, η άφθονη λήψη βιταμίνης Ε μέσω της τροφής δεν επηρεάζει αρνητικά τα κόκαλα, αλλά η λήψη της μέσω συμπληρωμάτων διατροφής θα πρέπει να γίνεται πιο επιφυλακτικά. Βέβαια η έρευνα διεξήχθη σε ζώα, οπότε οι αντιδράσεις στον άνθρωπο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Πηγή: dailymail