Έρευνα: Οι φιλόδοξοι κερδίζουν περισσότερα χρήματα, αλλά πεθαίνουν πρόωρα και δεν είναι ευτυχισμένοι.

  • Αναρτήθηκε: 6.3.12 -
Πλούτισε και πέθανε προσπαθώντας. Το τίμημα του να προσπαθείς να πλουτίσεις σε όλη σου τη ζωή, είναι η κακή υγεία και ο πρόωρος θάνατος.


Μια νέα μελέτη κατέγραψε 717 ανθρώπους με υψηλές αποδόσεις σε πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Γέιλ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι ιδιαίτερα φιλόδοξοι άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να παραμελούν βασικούς τομείς της ζωής,  οι οποίοι βοηθούν τον άνθρωπο να έχει μακρά διάρκεια ζωής και ευτυχία. Η ισχυρή φιλία και οι σταθερές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είναι δύο από τους βασικού τομείς της ζωής.

Ο καθηγητής μάνατζμεντ του πανεπιστημίου Notre Dame's Mendoza, Timothy Judge, λέει πως "Τα φιλόδοξα παιδιά έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, εργάζονται σε πιο αριστοκρατικά επαγγέλματα και κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Φαίνεται ότι μπορούν να έχουν τα πάντα. Ωστόσο  διαπιστώσαμε ότι η φιλοδοξία έχει αρνητική επίδραση στην ικανοποίηση που προσφέρει η ζωή και στην μακροζωία. Μπορεί να επιτυγχάνουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία, αλλά αυτό δε μεταφράζεται σε ευτυχία και υγιεινή ζωή. Η φιλοδοξία για επιτυχία έχει κάποιο κόστος και αυτό είναι μια σύντομη ζωή. Όταν επενδύσεις τη ζωή σου για να κάνεις καριέρα, είναι εις βάρος της υγείας σου".

Πηγή: dailymail