Τα σχόλια του ξένου τύπου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΕΡΤ μετά το κλείσιμο
ΕΡΤ: "4 δημόσια τηλεοπτικά κανάλια, 16 ραδιοσταθμοί, 2.600 εργαζόμενοι, είναι πολύ ακριβά για την κυβέρνηση και έτσι τα κλείνει", σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.


"Μια πιθανότητα να επιτευχθεί γρηγορότερα ο στόχος των 4.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα, είναι το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοσταθμού", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

"Ο δημόσιος ραδιοσταθμός ΕΡΤ ήταν θεσμός για 75 χρόνια στα ελληνικά ΜΜΕ. Τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να τον κλείσει. Χτες το βράδυ τα τηλεοπτικά προγράμματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο, όπως και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Με αυτή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών τελείωσε μια εποχή", σχολιάζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΕΡΤ"Η αναμετάδοση της ΕΡΤ διακόπηκε από την απόφαση Σοκ της κυβέρνησης με την επιβολή της αστυνομίας, επηρεάζοντας περίπου 2.700 θέσεις εργασίας", σχολιάζει η The Telegraph.

"Η ΕΡΤ αποτελεί την πρώτη περίπτωση μαζικών απολύσεων του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Η απόλυση των περίπου 2.500 εργαζομένων είναι μέρος της μείωσης των δαπανών, ως εγγύηση προς τους διεθνείς δανειστές της χώρας.", γράφει η Guardian.

"Το ότι η κυβέρνηση επέλεξε ως παράδειγμα για την εξυγίανση την κρατική ραδιοτηλεόραση, δείχνει σε ένα βαθμό έλλειψη ευαισθησίας (θα μπορούσε κανείς να πει και πολιτική ανοησία) γεγονός που δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους επόμενους μήνες.", γράφει η αυστριακή Die Presse.

"Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία μεταρρυθμίζεις ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, δεν τον κλείνεις.", σχολιάζει η Reutlinger General Anzeiger.

Σχετικά άρθρα:
Έτσι κατέλαβαν τα ΜΑΤ την ΕΡΤ3
Η ΕΡΤ δεν έκλεισε επί Χούντας αλλά επί Σαμαρά

0 σχόλια: