Απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία !!!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να αποσύρει τους στρατιώτες του από τη Συρία
Ο ρωσικός στρατός είχε εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό την αποστολή τους στη χώρα, και γι' αυτόν το λόγο διέταξε να αρχίσει η αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, το είπε τη Δευτέρα Ο Πούτιν στον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Shoigu, σύμφωνα με μια τηλεοπτική εκπομπή. Η Ρωσία είναι ο βασικός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο η απόσυρση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έγινε μετά από συνεννόηση με τον Άσαντ. Η κυβέρνηση στη Δαμασκό είπε ότι η μερική απόσυρση δεν ήταν ενδεικτική των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με αναφορές, ότι η Ρωσία είχε διατάξει την απόσυρση των δυνάμεών της μετά από διαφωνίες με τη Συρία, ήταν εσφαλμένες.

Ο Πούτιν και Άσαντ συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνομιλία ότι η Ρωσία θα κρατήσει μια αεροπορική βάση στη Συρία για να βοηθήσει στην παρακολούθηση της ισχύουσας κατάπαυσης του πυρός.

Μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ρωσικής απόσυρσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες μίλησαν για την ανακοίνωση του Πούτιν "για μερική απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία" και τα επόμενα βήματα για το τέλος των εχθροπραξιών, όπως δήλωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε αρχίσει στα τέλη Σεπτεμβρίου τις αεροπορικές επιθέσεις για την υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, και διατηρεί στην επαρχία της Λατάκειας το δικό της στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι αεροπορικές επιθέσεις στρέφονταν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), την Al-Nusra και άλλες ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες.

Η Δύση κατηγόρησε τη Ρωσία, ότι είχε βάλει στο στόχαστρο μετριοπαθείς επαναστάτες . Οι επιθέσεις επέτρεψαν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, στις επαρχίες της Λατάκειας, Ιντλίμπ και Χαλέπι να επανακτήσουν σημαντικό έδαφος.

Εδώ και δύο εβδομάδες στη Συρία ισχύει μια κατάπαυση του πυρός που έχει τηρηθεί μόνο εν μέρει. Εκτός από την ISIS, την Al-Nusra και τους συμμάχους της.

Τη Δευτέρα στη Γενεύη ξεκίνησε ένας νέος γύρος διεθνών συνομιλιών για την επίλυση της σύγκρουσης.

0 σχόλια: