CES 2016 : Η ταχύτερη παγκοσμίως νέα Micro-SD κάρτα

Toshiba Exceria Pro με UHS-II
Η γρηγορότερη κάρτα Micro SD στον κόσμο προέρχεται από την
Toshiba: EXCERIA Pro M501 χρησιμοποιεί τη διασύνδεση UHS-II, διαβάζει τα δεδομένα με ταχύτητα μέχρι 270 MByte και γράφει με έως και 250 MB ανά δευτερόλεπτο.

Η Toshiba παρουσίασε τη ταχύτερη κάρτας Microsd στον κόσμο, σύμφωνα με τη δήλωση της της. Το μοντέλο 16-gigabyte της νέας σειράς EXCERIA Pro M501 που χρησιμοποιούνται σε αυτό, η διασύνδεση UHS-II επιτυγχάνει μια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και 270 MB ανά δευτερόλεπτο ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 250 MB ανά δευτερόλεπτο. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις με 32 και 64 GB χωρητικότητα είναι σημαντικά πιο αργές: γράφουν δεδομένα έως και 150 MB ανά δευτερόλεπτο.

http://www.clickmoney.gr/

Η EXCERIA Pro M501 χρησιμοποιεί τη διασύνδεση UHS-II, η οποία προσδιορίζεται με μέγιστη ταχύτητα του διαύλου στα 312 MB ανά δευτερόλεπτο.Η Toshiba είπε ότι η ανάγνωση και η γραφή θα πρέπει να γίνονται μόνο κατά τη διάρκεια διαδοχικών μεταφορών σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Ότι γενικά έχει ενδιαφέρον μόνο για κάμερες υψηλής ανάλυσης καταγραφή ασυμπίεστου Ultra HD ή DCI-4K. Ωστόσο, σε πολύ λίγα μοντέλα έχει κυριαρχήσει να εργάζονται με κάρτες UHS-ΙΙ, ειδικά στις Micro και όχι σε μορφή SD. Αντίστοιχα μοντέλα έχει η Toshiba από το 2013, που γράφουν έως και 240 MB ανά δευτερόλεπτο.

Αν διαβαστούν ξανά τα δεδομένα, με μια UHS-II-συμβατή συσκευή ανάγνωσης καρτών για το σύστημα, πετυχαίνεται αυτό με έναν προσαρμογέα USB 3.0. Όποιος συλλέγει σχετικά μορφή JPEG ή Raw φωτογραφίες , αντί ταινίες DCI-4K στην κάρτα micro SD και τις μεταφέρει στο φορητό υπολογιστή ή στο σταθμό εργασίας, είναι απίθανο να φτάσει τα διαφημιζόμενα 270 MB ανά δευτερόλεπτο

Η Toshiba θέλει να πουλήσει το EXCERIA Pro με 16, 32 και 64 GB από το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Τα μοντέλα θα κοστίζουν 30, 50 και 95 ευρώ και θα παραδοθούν με UHS-II δυνατότητα και με έναν προσαρμογέα για τη μορφή SD.

0 σχόλια: