Η κορυφαία AMD κάρτα γραφικών η Radeon Pro Duo.

Η AMD Radeon Pro Duo: πολλά καλώδια τροφοδοσίας για τεράστια απόδοση.
Η AMD ανακοίνωσε στην έκθεση GDC μια κάρτα γραφικών με διπλή GPU η οποία έχει
εξαιρετική απόδοση, απορροφάει εξαιρετικά πολύ ενέργεια και κοστίζει εξαιρετικά πολύ την Pro Duo Radeon.


Όποιος διαθέτει 1500 ευρώ και αρκετό χώρο στον υπολογιστή του, μπορεί προφανώς να αγοράσει από το Μάιο την νέα Pro Duo Radeon κάρτα γραφικών.
Στη Διάσκεψη Game Developer στο Σαν Φρανσίσκο, η AMD ανακοίνωσε μια εξαιρετικά ισχυρή κάρτα γραφικών με δύο Fiji-GPUs. Η επονομαζόμενη"Radeon Pro Duo" έχει οριστεί ο διάδοχος της κάρτας του προηγούμενου μοντέλου τη Radeon R9 295X2 που έρχεται επίσης με μια ενσωματωμένη υδρόψυξη. Ωστόσο, η υπολογιστική δύναμη κάνει ένα τεράστιο άλμα. Η νέα Radeon Pro Duo μπορεί να επιτύχει επιβλητικά 16 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο (TeraFLOPS) ενώ η R9 295X2 «μόνο» 11,5 TFLOPS. Σύμφωνα με την AMD, η Radeon Pro Duo θα εμφανιστεί κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Διαθέτει 8GB μνήμης βίντεο (High Bandwidth Memory / HBM). Σε κανονικές 3D εφαρμογές και παιχνίδια μπορεί να γίνει χρήση μνήμης βίντεο αποτελεσματική μόνο στα 4 GB, όταν όμως υπάρχουν περισσότερα δεδομένα γραφικών τότε αναλαμβάνουν και τα δύο τσιπ γραφικών, επειδή υπολογίζουν εναλλάξ πλαίσια και ως εκ τούτου, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα σχετικά γραφικά στοιχεία. Στα παιχνίδια που είναι προσαρμοσμένα σε DirectX 12, δεδομένα εικόνας δεν χρειάζεται να αντικατοπτρίζονται και στα δύο μνήμες βίντεο. Αυτό είναι, επίσης, ενδιαφέρον για την απόδοση VR παιχνιδιών στα οποία κάθε μία από τις δύο GPUs μπορεί να ανατεθεί αποκλειστικά για το αριστερό ή το δεξί μάτι, σχετικά με τη χρήση του LiquidVR (Τεχνολογία που βελτιώνει την ομαλότητα στο VR). Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες ταχύτητες ρολογιού, η AMD δεν ανακοίνωσε.
Η Pro Duo Radeon έρχεται με ενσωματωμένη υδρόψυξη. Το ψυγείο πρέπει να τοποθετηθεί στο περίβλημα.
Η Pro Duo Radeon έρχεται με ενσωματωμένη υδρόψυξη. Το ψυγείο πρέπει να τοποθετηθεί στο περίβλημα.

Η Ισχύς Γιγαντιαία!

Η κατανάλωση ισχύος της επερχόμενης κάρτας γραφικών με τη διπλή GPU είναι προφανώς πολύ μεγάλη. Ήδη ο προκάτοχός της η Radeon R9 295X2 ήταν εφοδιασμένη με δύο υποδοχές PCIe ισχύος οκτώ ακίδων, κατά μέσο όρο μετρούμενη 585 βατ, αν και προδιαγραφές δεν επιτρεπόταν να υπερβαίνουν τα 375 βατ. Το Pro Duo Radeon AMD την εξοπλίζει με τρεις υποδοχές PCIe ισχύς οκτώ ακίδων.
Η Pro Duo Radeon εξάγει σήματα εικόνας για τέσσερις οθόνες, μπορεί δε να οδηγήσει 4K ή UHD οθόνες στα 60 Hz

0 σχόλια: