Η αμερικανική εταιρεία SpaceX διεξάγει ένα απίστευτο πείραμα.

Μια εκτόξευση ενός πυραύλου Falcon 9 της SpaceX από το Κανάβεραλ.


 
Η αμερικανική εταιρεία SpaceX διεξάγει ένα απίστευτο πείραμα στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα. Ένας πύραυλος που φέρνει τρόφιμα και
ανταλλακτικά στον διεθνή σταθμό ISS, θα προσπαθήσει να προσγειωθεί
απαλά σε μια πλατφόρμα στη θάλασσα. Την Τρίτη, η αμερικάνικη ιδιωτική εταιρεία SpaceX σχεδιάζει μια από την πιο απαιτητικές προσγειώσεις τεχνικά στην ιστορία του χώρου. (η εκτόξευση αναβλήθηκε για την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΝΑΣΑ).

Η αμερικανική διαστημική εταιρεία SpaceX του μεγαλοεπιχειρηματία Elon Musk θέλει να το κάνει με το πρώτο στάδιο του μη επανδρωμένου πυραύλου Falcon 9. Το πυραυλικό μέρος θα προσγειωθεί ακριβώς σε μια μη επανδρωμένη πλατφόρμα που είναι σε μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περίπου 50 τοις εκατό, δήλωσε εκ των προτέρων ο επιχειρηματίας Musk.
θα προσπαθήσει να προσγειωθεί απαλά σε μια πλατφόρμα στη θάλασσα.
Υπεύθυνος για την ασφάλεια της αποστολής SpaceX ο διευθυντής Hans Koenig τόνισε σε συνέντευξη Τύπου της NASA, λίγο πριν από την έναρξη της Τρίτης, ότι πρόκειται να μεταφέρει προμήθειες τροφίμων, ειδών ένδυσης και ανταλλακτικά στον ISS. Παρ 'όλα αυτά, τα πειράματα με σκοπό την μελλοντική δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πυραύλου είναι πολύ σημαντική.

Δεν έχει προγραμματιστεί ζωντανή εικόνα για την τηλεόραση

Σχεδιασμένο είναι ότι το στάδιο πυραύλου πλήρως αυτόματα από το διάστημα θα πετάξει μέχρι τη «μη επανδρωμένη πλατφόρμα" εκεί με ανάφλεξη των εννέα κινητήρων θα ανακόψει ταχύτητα και τελικά θα προσγειωθεί μαλακά.

Ζωντανές εικόνες της τηλεόρασης δεν θα μεταδοθούν επειδή θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει ώρες εκεί μέχρι ότου αποσαφηνιστεί σχετικά με την επιτυχία ή την αποτυχία του πειράματος. Η πλατφόρμα επιπλέει περίπου 200 μίλια βόρειο-ανατολικά ανοικτά των ακτών της Φλόριντα και το σημείου εκτόξευσης Ακρωτήριου Κανάβεραλ. Η ακριβής τοποθεσία δεν αποκαλύφθηκε.

Η εταιρεία SpaceX, που ιδρύθηκε μόλις πριν από δέκα χρόνια έχει ήδη δοκιμαστεί δύο φορές, το πρώτο στάδιο του Falcon 9 πυραύλων με επιστροφή, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2014. Η κάψουλα οδηγήθηκε πίσω στη θάλασσα, όπου δεν υπήρχε πλατφόρμα και το σημείο προσγείωσης δεν μπορούσε να ελεγχθεί με ακρίβεια.

Για τον Koenigsmann είναι η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πυραύλου Falcon το κλειδί για τη μελλοντική μεταφορά του με μικρότερο κόστος στο διάστημα. Όπως τα αεροσκάφη, που πρόκειται να ανεφοδιαστούν για ένα ταξίδι και να επανελεγχθούν έτσι και οι πύραυλοι ίσως να ξεκινούν σχεδόν καθημερινά, είπε ο Koenig.

0 σχόλια: