CES έκθεση του Λας Βέγκας: Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

παίκτες, τα νεότερα Smartphones παρουσιάζονται στην έκθεση CES.
TV Smart για τους παίκτες, τα νεότερα Smartphones και τελικά τα γυαλιά Rift για όλους. Η μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας υπόσχεται πολλά. Ξαφνικά, ακόμη και αυτοκίνητα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο.

Στο Λας Βέγκας, αυτή τη φορά δεν θα τολμούσε δύσκολα κανένας κατασκευαστής να αντιταχθεί στον κανόνα: Όλα όσα μπορούν να δικτυωθούν, επίσης θα είναι διασυνδεδεμένα. Αν στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES), που ξεκινά στην αμερικανική πόλη των τυχερών παιχνιδιών, την Τρίτη, θα ήταν δύσκολο να βρεις κάτι που να μην μπορεί να ελεγχθεί με ένα smartphone.

Η CES είναι η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών. Περισσότεροι από 3.000 εκθέτες παρουσιάζουν περίπου 20.000 νέα προϊόντα.

Στην πόλη της ερήμου, το 2001, η Microsoft παρουσίασε το Xbox και έτσι άρχισε ο ανταγωνισμός με τη Sony. Στο CES, επίσης παρουσιάστηκαν οι 3-D τηλεοράσεις, εκ των οποίων κανείς δεν θέλει να μιλήσει σήμερα. Οι χρήστες απλά αρνήθηκαν να βάλουν τα αναγκαία γυαλιά. Συχνά παίρνει χρόνια νέα προϊόντα να έχουν ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας παρουσιάστηκε το 1998 στην έκθεση CES και πήρε πολλά χρόνια αργότερα για να μπει στα περισσότερα σαλόνια.

Οι κατασκευαστές ελπίζουν για την 4K τηλεόραση

Μια παρόμοια επιτυχία υπόσχονται οι παραγωγοί των 4K τηλεοράσεων τους, οι οποίες είναι επίσης γνωστές ως UHD (Ultra High Definition) και αντιπροσωπεύουν την τετραπλάσια ανάλυση HD. Στην πραγματικότητα, ο εν λόγω εξοπλισμός από αξιόλογους κατασκευαστές κοστίζει λιγότερο από 1000 ευρώ.
 4K TV
 
Φέτος θα μπορεί κάποιος να δει συσκευές 8K, μοντέλα λοιπόν με ακόμα υψηλότερη ανάλυση. Υποτίθεται ότι θέλουν η Sony και η LG να παρουσιάσουν τέτοιες συσκευές. Ωστόσο, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ένα παιχνίδι αριθμών. Για την επιπλέον ευκρίνεια δεν μπορεί κάποιος να διακρίνει την διαφορά με τέτοια μεγέθη οθόνης στο καθιστικό.

Πιο πολλά υποσχόμενη είναι μια νέα τεχνολογία LED, η οποία συνήθως αναφέρεται ως "Quantum Dot"» με δυνατότητα μιας ευρύτερης γκάμας χρωμάτων. Η LG έχει ανακοινώσει εγκαίρως για την 4K τηλεόραση την "Quantum Dot". Επίσης η Samsung θέλει να υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία. Η Sony είχε παρουσιάσει το 2013 μια παρόμοια τεχνική που ονομάζεται "Triluminos".

Προσπαθούν οι κατασκευαστές να πείσουν τους χρήστες των 4K να προτιμήσουν τις κυρτές τηλεοράσεις. Πρόσφατα, παίρνουν βοήθεια από το Videostreaming καθώς η Netflix και η Amazon προσφέρουν κάποιο περιεχόμενο streaming τώρα και σε υψηλή ανάλυση 4K.

Η Samsung εγκαινιάζει την Tizen τηλεόραση

Τελικά στη CES αναμένεται να παρουσιαστεί κινητικότητα στην αγορά των πλατφορμών τηλεόρασης. Η LG είχε ήδη εισάγει μια Internet τηλεόραση κατά το παρελθόν έτος, η οποία έτρεξε το 2013 με το λειτουργικό σύστημα HP WebOS. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν ήταν πραγματικά άνετα και ομαλή. Στο Λας Βέγκας παρουσιάζεται η δεύτερη έκδοση του WebOS.
 Νέα Χαρακτηριστικά. Αυτά μπορούν να κάνουν οι Smart TV προσφορές των κατασκευαστών τηλεοράσεων.
Η Samsung θέλει να εγκαταστήσει την υπηρεσία Playstation της Sony στις έξυπνες τηλεοράσεις της. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν χωρίς τη συσκευή να έχουν τη δυνατότητα, εκατοντάδες παιχνίδια που μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου να παίξουν από τη Samsung τηλεόρασή τους. Στο παρελθόν, αυτό ήταν δυνατό μόνο σε τηλεοράσεις Sony BRAVIA.
Αλλά η Samsung προχωρά ακόμη περισσότερο: Από τώρα και στο εξής, ο κατασκευαστής θέλει να πουλήσει τηλεόραση του μόνο με το δικό της λειτουργικό σύστημα της εταιρείας Tizen. Η Εταιρεία έχει ετοιμάσει αυτό το βήμα εδώ και καιρό. Τα σχέδια υπερβαίνουν κατά πολύ την τηλεόραση. Το Tizen είναι η καρδιά του λογισμικού του δικτυωμένου σπιτιού για τη Samsung.

Με τον τρόπο αυτό, οι τηλεοράσεις Samsung μπορούν εύκολα να συνδεθούν με smartphones και tablets. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι ήδη στα σκαριά προς την κατεύθυνση επικοινωνίας με ψυγεία και πλυντήρια ρούχων.

Δεν υπάρχει κανένα πρότυπο για το δικτυωμένο σπίτι

Ενώ ο κόσμος των smartphone διαμοιράζεται σε μεγάλο βαθμό μεταξυ της Apple και της Google, η οικιακή δικτύωση είναι ακόμα μακριά από ένα τέτοια ενδεχόμενο. Μια ποικιλία τέτοιων τεχνολογιών κατακερματίζει την αγορά. Και στην έκθεση CES ελπίζουν πολλοί κατασκευαστές να έχουν βρει την καλύτερη λύση.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές περιμένουν ση Βαρκελώνη στις αρχές Μαρτίου στο Mobile World Congress να παρουσιάσουν τις νέες τους τεχνολογίες, αλλά μερικοί μπορεί να μην αντέξουν μέχρι τότε.

Σύμφωνα με φήμες, η κινεζική Xiaomi κατασκευαστής κινητών θα εισαγάγει ένα νέο κορυφαίο smartphone Mi5 του στο Λας Βέγκας, και πιθανότατα η LG να φέρει το διάδοχο του G Flex , ένα smartphone με καμπυλωτή οθόνη. Η Alcatel OneTouch έχει ήδη ανακοινώσει αρκετά smartphones και Smart ρολόγια.

Τον περασμένο χρόνο τα wearables ήταν ενσωματωμένα με αισθητήρες για την παρακολούθηση των δεδομένων υγείας ήταν η τελευταία λέξη της μόδας. Αλλά τι ακριβώς πρέπει να συμβεί με αυτά τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τον καρδιακό ρυθμό, τις θερμίδες που καίγονται ή κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, μάλλον διαδραμάτισε ένα δευτερεύοντα ρόλο.
Η Apple ωθεί την αγορά
Το αναμενόμενο ρολόι της Apple.
 
Φέτος, οι επαγγελματίες πάροχοι υγείας ανακάλυψαν τις νέες πηγές δεδομένων για τους εαυτούς τους. Η ανάλυση και η επαγγελματική παρακολούθηση των δεδομένων της υγείας με τη γήρανση του πληθυσμού των δυτικών βιομηχανικών χωρών είναι επιχειρήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από τους γίγαντες όπως την Apple και τη Google παρουσίασαν στους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών τα μεγάλα τους gadget δεδομένων, πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον πλούτο των δεδομένων και πώς μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών μέσω της διαφάνειας.

To Show της Τεχνολογίας 

Και όμως, η Apple είναι πιθανό να είναι στην CES στα χείλη όλων, ακόμα και αν η ομάδα του iPhone στο Λας Βέγκας δεν εκπροσωπείται επίσημα. Αλλά με την επερχόμενη κυκλοφορία του ρολογιού της Apple την άνοιξη οι παρατηρητές αναμένουν μια σημαντική ώθηση για την αγορά των wearables. Η CES είναι η τελευταία ευκαιρία για όλων των κατασκευαστών SmartWatch που θέλουν να προλάβουν την Apple.

Επίσης, το VR γυαλιά της πρωτοπόρου Oculus VR φαίνεται να έχουν για την έκθεση CES μεγάλα σχέδια για φέτος. Η θυγατρική του Facebook έχει ένα επίσημο περίπτερο φέτος και θα μπορούσε να δείξει για πρώτη φορά την πολυαναμενόμενη τελική έκδοση των των γυαλιών Rift.

Το Oculus σε δύσκολη θέση
 Το Oculus σε δύσκολη θέση
Από το 2012 το Oculus VR είχε προσελκύει με τα ελπιδοφόρα πρωτότυπα της μια αυξανόμενη βάση οπαδών. Πέρυσι, το πρώτο μηχάνημα είχε πουλήσει δέκα χιλιάδες τις εκδόσεις με τις πλήρεις δυνατότητες. Εν τω μεταξύ, πολλές εταιρείες παιχνιδιών είχαν ετοιμάσει πολλά υποσχόμενους τίτλους παιγνιδιών.

Το Oculus έχει δημιουργήσει ένα de facto πρότυπο προσαρμογών στο σχεδιασμό 3-D γυαλιών για VR. Αλλά και πάλι δεν μπορεί κάποιος απλός καταναλωτής να αγοράσει τα γυαλιά. Υπάρχει όμως και ο ανταγωνισμό με την Sony που στην CES παρουσιάζει τα δικά της γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για το Playstation 4 με την κωδική ονομασία Morpheus.

Η Samsung έχει ήδη δημοσιεύσει στο Διεθνές Εκθεσιακό Radio (IFA), τον Σεπτέμβριο μια προσθήκη στο Note-4 smartphone που χρησίμευε σαν οθόνη. Αν η Oculus διστάσει τώρα, θα μπορούσε να χαθεί το προβάδισμα.
 
Το show με τα αυτοκίνητα
  Τη δικτύωση ad-hoc οι Εταιρείες όπως η General Motors, η Toyota, Nissan, η DaimlerChrysler, η BMW και η Ford προωθούν την τεχνολογία αυτή και θέλουν να την ενσωματώσουν στα νέα τους μοντέλα.
 

Επιπλέον, η CES μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια έκθεση αυτοκινήτων. Δυο από τις πέντε εναρκτήριες ομιλίες της έκθεσης θα ξεκινήσουν τα αφεντικά της Daimler και Ford. Ο Dieter Zetsche της Daimler θα δείξει ακόμα ένα νέο πρωτότυπο όχημα. Το " Connected Car" (συνδεδεμένο αυτοκίνητο). Είναι μία από τις πιο σημαντικές τάσεις της έκθεσης.

Δεκάδες προμηθευτές αξεσουάρ επιδεικνύουν στο Show του Λας Βέγκας, πως αυτοί σκέφτονται και πώς θέλουν να κερδίσουν χρήματα: Τα 3-D τσιπ της Nvidia παρουσιάζονται τη βάση του υλικού των μελλοντικών 3-D ανιμασιόν στην κονσόλα του οχήματος, τον αισθητήρα της Bosch για αυτόνομα οχήματα. Τα Audi και BMW δείχνουν τα οράματά τους για τη δικτυωμένη ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο και την ενσωμάτωση των συστημάτων υποστήριξης οδηγού στο εικονικό πιλοτήριο.

Ίσως η πιο σημαντική καινοτομία εδώ είναι η δικτύωση ad-hoc( VANET), έτσι ώστε να μπορούν να προειδοποιούνται μεταξύ τους τα αυτοκίνητα και να ενημερώνονται οι οδηγοί τους για την κυκλοφοριακή συμφόρηση ή για οδικούς κινδύνους. Η VANET μετατρέπει κάθε συμμετέχον αυτοκίνητο σε ένα ασύρματο δρομολογητή ή κόμβο, επιτρέποντας αυτοκίνητα περίπου 100 έως 300 μέτρα από το άλλο να συνδέονται, με τη σειρά της και να δημιουργούν ένα δίκτυο με ένα ευρύ φάσμα. Εκτιμάται ότι τα πρώτα συστήματα που θα ενσωματώσουν αυτή την τεχνολογία είναι η αστυνομία και οχήματα πυροσβεστικής να επικοινωνούν μεταξύ τους για λόγους ασφαλείας. Οι Εταιρείες όπως η General Motors, η Toyota, Nissan, η DaimlerChrysler, η BMW και η Ford προωθούν την τεχνολογία αυτή και θέλουν να την ενσωματώσουν στα νέα τους μοντέλα.
Σχετικά άρθρα :
Στην έκθεση CES παρουσιάστηκε από την Intel ένας υπολογιστής στο μέγεθος ενός μεγάλου κουμπιού.
 

0 σχόλια: