Η Apple παρουσίασε το νέο λειτουργικό iOS 8 και το νέο Yosemite OS X 10.10.

Παρουσίαση της Apple στο Σαν Φρανσίσκο
Η Apple παρουσίασε το νέο λειτουργικό iOS 8 και το νέο Yosemite OS X 10.10. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών λογισμικού της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο για νέα λειτουργικά
συστήματα υπολογιστών Mac και φορητών συσκευών. Συμπεριλαμβάνεται μια σειρά από αλλαγές που προορίζονται να βοηθήσουν τους Mac να εργαστούν πιο άψογα με iPhones και iPads.

Το νέο σύστημα Mac, που ονομάζεται Yosemite, περιλαμβάνει ένα νέο σχεδιασμό που βελτιώνει τη γραμμή εργαλείων που χρησιμοποιούν το ημερολόγιο, το ρολόι και την αριθμομηχανή του υπολογιστή. Περιλαμβάνει επίσης νέα εικονίδια. Το νέο λειτουργικό σύστημα των κινητών συσκευών το iOS 8, προσθέτει λειτουργίες όπως ένα πιο έξυπνο πληκτρολόγιο και νέες δυνατότητες για email και μηνύματα κειμένου.
Η Apple εισήγαγε επίσης ένα σύστημα που ονομάζεται Continuity (συνέχεια), γεγονός που καθιστά ευκολότερο να μεταφερθεί περιεχόμενο μεταξύ διαφορετικών συσκευών. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να συνδέσει ένα Mac και ένα iPad, δηλαδή μπορεί να συνθέσει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα Mac και στη συνέχεια να το περάσει στην οθόνη iPad για να συνεχίσει το γράψιμο του ίδιου email. Μια τηλεφωνική συνομιλία σε ένα iPhone μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε έναν υπολογιστή Mac.

Η υπηρεσία Icloud, online αποθήκευση της εταιρείας τράβηξε κάποια προσοχή. Η εταιρεία είπε ότι η προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται iCloud Drive, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα αρχεία σε απευθείας σύνδεση και πρόσβαση σε αυτά από διαφορετικές συσκευές παρόμοια με την υπηρεσία που προσφέρεται από το Dropbox.

Στο iOS 8, το πληκτρολόγιο των κινητών συσκευών υπάρχει μια βελτίωση που ονομάζεται πρόταση πρόβλεψης κατά την διάρκεια της πληκτρολόγησης. Όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί, το πληκτρολόγιο προσπαθεί να προβλέψει την επόμενη λέξη, που ο χρήστης θα πληκτρολογήσει για να τον βοηθήσει να εξοικονομήσει χρόνο. Μπορεί επίσης να προβλέψει τις απαντήσεις σε εισερχόμενα μηνύματα . Για παράδειγμα, εάν ένας σύζυγος ρωτήσει, «Θέλεις να πάμε για φαγητό ή σινεμά;» η εφαρμογή μηνυμάτων θα παρέχει πιθανές απαντήσεις για να επιλέξει κάποιος από τα: "Δείπνο, μια ταινία, ή δεν ξέρω"

Η Apple ενημέρωσε επίσης ότι το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων θα το κάνει να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα σε μηνύματα κειμένου. Όταν φτάνει ένα κείμενο, το μήνυμα θα εμφανιστεί στην κορυφή της οθόνης. Ο χρήστης μπορεί απλά να το σύρει προς τα κάτω και να πληκτρολογήσει μια απάντηση αντί να ανοίξει την εφαρμογή των γραπτών μηνυμάτων. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας για το iOS 8, το HealthKit. Η εφαρμογή καταγράφει στατιστικά, όπως τα βήματα ενός χρήστη, τον καρδιακό ρυθμό και τη δραστηριότητα του ύπνου. Η εφαρμογή θα είναι σε θέση επίσης να συνεργαστεί με συσκευές παρακολούθησης τρίτων κατασκευαστών

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους κατασκευαστές εφαρμογών παρακολούθησης της υγείας να έχουν τη δυνατότητα να τις ενσωματώσουν στο HealthKit. Για παράδειγμα, η Mayo Clinic έχει εξοπλίσει την εφαρμογή της, έτσι ώστε αν τα ζωτικά σημεία του ασθενούς, όπως η αρτηριακή πίεση, φαίνεται να ξεπερνά κάποια όρια, τότε το HealthKit ενημερώνει προληπτικά το νοσοκομείο.
Η εισαγωγή του HealthKit ήταν χαμηλών τόνων σε σύγκριση με άλλες ανακοινώσεις της Apple. Όμως το λογισμικό του είναι πιθανώς ένας πρόδρομος στο αναμενόμενο έξυπνο ρολόι της Apple, το οποίο θα έχει μια ισχυρή έμφαση στην παρακολούθηση της υγείας.

Το νέο σύστημα Mac και iOS 8 θα κυκλοφορήσουν σαν δωρεάν αναβάθμισεις το φθινόπωρο.

0 σχόλια: