Η Samsung ανακοίνωσε ότι διαθέτει ένα νέο smartphone το Samsung Ζ. με το νέο λειτουργικό Tizen.

Samsung smartphone
Το Tizen είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα της Samsung που έχει δαπανήσει πολλούς πόρους για την ανάπτυξη μαζί με μερικούς άλλους εταίρους. Αντιπροσωπεύει το τρίτο πυλώνα παράλληλα με τις
προσπάθειες της Samsung με το Android της Google και το Windows Phone της Microsoft. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό το λειτουργικό σύστημα της Samsung είναι δικό της, όπως το iOS της Apple. Πολλοί βλέπουν την επένδυση της Samsung στο Tizen ως ένας τρόπο για την απεξάρτησή της από το Android της Google.

Το νέο Samsung Z θα πωλείται μόνο στη Ρωσία κατά την έναρξη, αλλά είναι το πρώτο βήμα της Samsung στη διερεύνηση ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Αν πάει καλά, μπορείτε να περιμένετε την Samsung να πουλήσει περισσότερα κινητά τηλέφωνα Tizen σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπου το Android δεν έχει επικρατήσει ακόμα.

Με την πρώτη ματιά, το Tizen μοιάζει πολύ με το Android. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση της Samsung είναι σχεδόν η ίδια εμφάνιση που χρησιμοποιεί όταν τροποποιεί το λογισμικό Android για τη γραμμή Galaxy της κινητά.

Γιατί το Tizen ; Η Samsung λέει ότι είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα που προσφέρει «μια γρήγορη, βέλτιστη απόδοση και με μια βελτιωμένη διαχείριση μνήμης» μαζί με «ένα πιο γρήγορο χρόνο εκκίνησης και την άμεση δυνατότητα πολύ-λειτουργικότητας (multi-tasking).» Η εταιρεία επίσης διαλαλεί το web rendering Tizen και το scrolling performance.

Το Samsung Z διαθέτει μια οθόνη 720p AMOLED 4.8 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.3GHz και μια 8-megapixel κάμερα. Όπως και το Android με βάση το Galaxy S5, περιλαμβάνει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το νέο κινητό διαθέτει επίσης μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά για πρώτη φορά στο Galaxy S5, όπως την υπέρ λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία μπορεί να προσθέσει επιπλέον ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ακόμα κι αν έχετε μόνο ένα φορτισμένη στο ~ 10 %.

0 σχόλια: