Τα Hi-Tech σανδάλια της ΝΑΣΑ συλλέγουν δεδομένα από το διάστημα.

Τα ForceShoes της ΝΑΣΑ
Η ΝΑΣΑ έχει στείλει ένα ζευγάρι σανδάλια με μικροσκοπικές συσκευές στο διάστημα, που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να παρακολουθούν τις επιπτώσεις της χαμηλής βαρύτητας στο σώμα αστροναυτών.
Η διατήρηση των οστών των αστροναυτών και η υγεία των μυών τους σε μικροβαρύτητα είναι μια συνεχή ανησυχία για τη  ΝΑΣΑ  και τώρα η υπηρεσία διεξάγει μια νέα έρευνα.

Ένα πλήρωμα αστροναυτών από τη Ρωσία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, συνδεδεμένοι με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ( ISS) έφεραν μαζί τους κάποια σχεδιασμένα υποδήματα της  ΝΑΣΑ , που ονομάζονται ForceShoes

Τα παπούτσια θα βοηθήσουν τη ΝΑΣΑ για τη συλλογή στοιχείων μελέτης των φορτίων της δύναμης που εφαρμόζεται στο σώμα του πληρώματος με τη συσκευή Advanced Resistive Exercise Device (ARED).

«Παρά το γεγονός ότι ένας αριθμός φορητών τεχνολογιών παρακολούθησης φορτίου (που συχνά αναφέρεται σαν ForceShoes) είναι υπό αξιολόγηση στη γη, η  ΝΑΣΑ  έχει επιλέξει να δοκιμάσει τα ForceShoes στο διαστημικό σταθμό, διότι προσφέρονται εκεί ολοκληρωμένα μέτρα φορτίου», ανέφερε σε δήλωσή της η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Τα καφέ παπούτσια με μικροσκοπικές συσκευές παρακολούθησης θα στείλουν τα δεδομένα πίσω στα κέντρα ελέγχου στη γη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τα παπούτσια για να μετρήσουν τα φορτία της άσκησης και των δυνάμεων αντίδρασης του εδάφους. Αυτές είναι οι δυνάμεις που παρέχονται από το έδαφος σε ένα σώμα όταν έλθουν σε επαφή με αυτό.

 «Τα μέλη του πληρώματος θα τους ζητηθεί να δοκιμάσουν ειδικά φορτία κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα καθορίζονται τα φορτία σε ένα μηχάνημα άρση βαρών στο γυμναστήριο», ανέφεραν σε δήλωση.

0 σχόλια: