Ο Ολάντ προειδοποιεί για παραχωρήσεις προς την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Ολάντ. Προβλέπει ότι η Γαλλία θα δεχθεί 30.000 πρόσφυγες σε μια περίοδο δύο ετών.
Η ΕΕ πρέπει, κατά τη γνώμη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στην προσφυγική κρίση να
μην επιτρέψει βιαστικές παραχωρήσεις προς την Τουρκία.

"Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να πάρει πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν έρθει παράνομα στην Ελλάδα", δήλωσε ο Ολάντ το Σάββατο στο Παρίσι. Αλλά γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει "καμία παραχώρηση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τα κριτήρια για απελευθέρωση της βίζας". Αυτά τα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση της Σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί για την κρίση των προσφύγων στις Βρυξέλλες μια συνάντηση κορυφής.

Επιπλέον, ο Ολάντ κάλεσε για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν. Καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων θα προστατεύσουν τους ανθρώπους από πνιγμό στη Μεσόγειο.

"Κάθε χώρα πρέπει να προσφέρει τη συμβολή της και να δεχτεί πρόσφυγες", δήλωσε ο Hollande με αναφορά σε ένα σχέδιο διανομής της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία πρόκειται να λάβει 30.000 πρόσφυγες σε μια περίοδο δύο ετών. "Για να μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο γρήγορα και πλήρως, πρέπει τα εξωτερικά σύνορα να προστατεύονται", είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

0 σχόλια: