Γερμανικά ΜΜΕ για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα σήμερα.

  • Αναρτήθηκε: 7.3.12 -
Διαβάστε τους κυριότερους τίτλους ειδήσεων έτσι όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.







Κανένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα! Οι Έλληνες θα πρέπει μόνοι τους να αναπτύξουν ιδέες και στρατηγικές για να ανορθώσουν την οικονομία τους. Οι ίδιοι δε δέχονται καθοδήγηση από άλλους. Η Ελλάδα δε χρειάζεται ανοικοδόμηση της οικονομίας, όπως σε μια χώρα μετά τον πόλεμο, αλλά μια άλλη κατεύθυνση της οικονομίας. Τα τελευταία 180 χρόνια, μετά από την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορία, η ελληνική οικονομία δεν έκανε κάποια ουσιαστική πρόοδο, αλλά οδηγήθηκε σε κάποιες χρεοκοπίες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει. Το δράμα της Ελλάδας πλησιάζει στο αποκορύφωμά της. Η νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές εξαπλώνεται. Οι τραπεζίτες αναμένουν μια μεγάλη νύχτα. Οι πιστωτές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα μειώσουν το χρέος στην Ελλάδα ή όχι. Θα πρέπει να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις του ποσού των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τι θα συμβεί αν δεν είναι αρκετά και πόσοι από τους πιστωτές θα συμμετέχουν πραγματικά; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Κανένας από τους πιστωτές δεν έχει αποχωρίσει οικειοθελώς από τις διεκδικήσεις των χρημάτων του. Οι Έλληνες απεγνωσμένα, θα πρέπει να πείσουν τους ιδιώτες πιστωτές να ανταλλάξουν τα ομόλογα τους μέχρι την Πέμπτη.

Αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Το δεύτερο πακέτο διάσωσης θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους μέχρι τις αρχές του 2015. Μετά όμως τι; Από το περιβάλλον της Τρόικας ακούστηκε ότι θα μπορούσε να απαιτηθεί ένα τρίτο πακέτο ενίσχυσης της τάξεως των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστροφη μέτρηση για την ελληνική επιχείρηση αναδιάρθρωσης του χρέους. Οι γερμανικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι μαζί, αλλά τα ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία αρνούνται το κούρεμα. Η κρατική τράπεζα KfW πιστεύει ότι η Ελλάδα θα γλιστρήσει σε μια άτακτη χρεοκοπία.