Η νίκη του Πούτιν και οι ισχυρισμοί νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος.

  • Αναρτήθηκε: 6.3.12 -
Οι οπαδοί του Πούτιν χαρακτήρισαν τη νίκη του στις εκλογές σίγουρο στοίχημα, ενώ δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Μόσχας αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.


Ο Πούτιν κέρδισε τις εκλογές με 64%, παραμένοντας ηγέτης της Ρωσίας από το 2000.

Εκτός από τους χιλιάδες των διαδηλωτών, οι δρόμοι γέμισαν από στρατεύματα μεγάλης αστυνομικής δύναμης και κατέστειλαν οποιαδήποτε κινητοποίηση ενάντια στον Πούτιν. Οι περίπου 12.000 αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πλατεία Pushkin, έχοντας ρόπαλα και σκυλιά, πραγματοποίησαν 120 συλλήψεις. Στην Αγία Πετρούπολη έγιναν άλλες 100 συλλήψεις σε διαδηλωτές που φώναζαν "Ντροπή! Ρωσία χωρίς Πούτιν". Υπήρξαν και άλλες συγκρούσεις 50 ακτιβιστών του ριζοσπαστικού κινήματος της Ρωσίας.στο πλευρό του ηγέτη Eduard Limonov, όπου συνελήφθησαν μπροστά από το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών του FSB.

Πλήθος κόσμου φώναζε να τεθεί ένα τέλος στην πολιτική καταπίεση και να γίνει έρευνα μαζικής νοθείας των εκλογών. Επίσης πολλοί διαδηλωτές χλεύαζαν τα δάκρυα του Πούτιν. "Είναι η πρώτη φορά μέσα στα τελευταία 12 χρόνια που είδαμε τα δάκρυα του δικτάτορα" είπε ο Ilya Yashin, ο οποίος μετέχει στην εκστρατεία ενάντια στον Πούτιν.


Πηγή: dailymail