Οι ηλιακές καταιγίδες θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στον ηλεκτρονικό Μεσαίωνα.

  • Αναρτήθηκε: 7.3.12 -
Νέα ομάδα ηλιακών κηλίδων εξαπολύει μπαράζ τεραστίων ηλιακών εκλάμψεων. Οι αστρονόμοι προβλέπουν 2 χρόνια ηλιακών καταιγίδων, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στη γη.


Το "'X-class" είναι το πιο ισχυρό είδος ηλιακής έκλαμψης και λαμβάνει μέρος μαζί με άλλες ηλιακές εκλάμψεις. Οι αστρονόμοι προβλέπουν ότι τα 2 χρόνια ισχυρών ηλιακών καταιγίδων θα μπορούσαν να διαταράξουν τους δορυφόρους, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμα και το μαγνητικό πεδίο της γης.


Η κορύφωση της ηλιακής δραστηριότητας αναμένεται το έτος 2013. Ο Δρ Matthew Penn, του Εθνικού Ηλιακού Παρατηρητηρίου στην Αριζόνα, δήλωσε "Επειδή ο ήλιος γίνεται όλο και πιο ενεργός, αυτό θα έχει επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 ετών περιμένουμε ότι ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων θα φτάσει το ανώτερο όριο. Ξέρουμε ότι οι κηλίδες είναι η αιτία των ηλιακών καταιγίδων και περιμένουμε πολλές εδώ στη γη. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή, επηρεάζοντας τα συστήματα επικοινωνίας, τα συστήματα ενέργειας και τα συστήματα πλοήγησης".

Ο Δρ Scott McIntosh, του Εθνικού κέντρου της Ατμοσφαιρικής Έρευνας, δήλωσε "Αν δε μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον διαστημικό καιρό πιο ξεκάθαρα, τότε θα μπορούσαμε εύκολα να καταλήξουμε στον ηλεκτρονικό Μεσαίωνα".

Πηγή: dailymail