Επαναληπτικές εκλογές και εκπλήξεις προβλέπονται

  • Αναρτήθηκε: 13.4.12 -
Ο γερμανικός τύπος ασχολείται έντονα με τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα. Πεταμένα λεφτά, επαναληπτικές εκλογές, άνοδος των εξτρεμιστών και τα δυο κόμματα δε θα συγκεντρώσουν την πλειοψηφία βλέπουν οι Γερμανοί.

"Οι Γκρινιάρηδες Έλληνες πηγαίνουν να ψηφίσουν", λέει η Die Welt στον τίτλο της και αναφέρει ότι οι απανωτές εκλογές είναι ανεπιθύμητο για τις Βρυξέλλες. Η οργή της ΕΕ για το κόστος των εκλογών είναι μεγάλη, αφού το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε 29 εκ. ευρώ για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων. Αυτό το ποσό είναι 6 φορές μεγαλύτερο από το χρήματα που χρειάζονται τα γερμανικά κόμματα για τις εκλογές.

Η Presse χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Ελλάδα ως "Η άνοιξη των εξτρεμιστών". Όπως επισημαίνει, τα νέα κόμματα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και πολλές φορές με παλαιά χαρακτηριστικά. Προσπαθούν να περισυλλέξουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των 2 μεγάλων κομμάτων τα οποία οδήγησαν την χώρα στην κρίση.

Το αδελφικό κόμμα των Πειρατών στη Γερμανία γνωρίζει μέρες δόξας. Η δυσαρέσκεια και η απώλεια εμπιστοσύνης των Ελλήνων απέναντι στα δυο κόμματα, μπορεί να προκαλέσουν εκπλήξεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα και προειδοποίησε ότι το σενάριο αποτυχίας του ευρωπαϊκού εγχειρήματος είναι πλέον ρεαλιστικό. Πολλοί έλληνες βουλευτές αφήνουν να εννοηθεί ότι παλαιότερα οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν τα όπλα και τώρα το ευρώ.

Διαβάστε επίσης: ΛΕΥΚΑ 50% + 1 = ΔΙΑΛΥΣΗ ΒΟΥΛΗΣ! ΜΥΘΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Πηγή: dw