Ολλανδία: Τέλος η μαριχουάνα στα Coffe shops

  • Αναρτήθηκε: 27.4.12 -
Τα ολλανδικά δικαστήρια σκοπεύουν να απαγορεύσουν τα διάσημα coffee shops του Άμστερνταμ. Αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι τουρίστες δε θα μπορούν πλέον να αγοράζουν κάνναβη. Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να σταματήσει ο ναρκοτουρισμός..


Τα coffee shops είναι μικρά καφέ που διακινούν μικρές ποσότητες κάνναβης και επιτρέπουν αποκλειστικά και μόνο τα τσιγαριλίκια, ενώ απαγορεύουν ρητά το κάπνισμα κανονικών τσιγάρων.

Τα coffee shops είναι νόμιμα από το 1976 και έχουν αποτελέσει σημαντική βιομηχανία, λόγω του αυξημένου ναρκοτουρισμού. Η πολιτική ανοχή στα μαλακά ναρκωτικά φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της, λόγω αυξημένων προβλημάτων που συνδέονται με τη διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Η απαγόρευση αναμένεται να ξεκινήσει σε τρεις νότιες επαρχίες στα σύνορα τον ερχόμενο μήνα. Η πανεθνική απαγόρευση αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2012. Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ και το δημοτικό συμβούλιο είναι αντίθετοι με την απαγόρευση της κάνναβης λόγω των εσόδων από τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Η αντιπρόταση στην ολική απαγόρευση, είναι η απαγόρευση διακίνησης της κάνναβης στους τουρίστες και πρόσβαση μόνο σε Ολλανδούς.

Πηγή: telegraph