Handelsblatt: Πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα

  • Αναρτήθηκε: 30.4.12 -
Η κρίση χρέους έχει καταστρέψει το πολιτικό τοπίο. Ο λαός σπαράσσεται και τα παραδοσιακά κόμματα χάνουν όλο και περισσότερο την υποστήριξη, ενώ προτιμώνται τα ακραία και αντιευρωπαϊκά κόμματα..


Λίγες μέρες πριν τος εκλογές και η κρίση πολώνει τους Έλληνες, καθώς η ύφεση είναι η μεγαλύτερη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν υπάρχουν ελπίδες για φως στην άκρη του τούνελ.

Οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση και σε απελπισία. Από αυτό επωφελούνται τα ακραία κόμματα. Το πολιτικό τοπίο είναι ρημαγμένο. Ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής ξέρει ότι οι οπαδοί του θέλουν να ακούσουν ότι "Κάθε ξένος εργάτης κάνει έναν Έλληνα άνεργο. Ο μετανάστης καθορίζει την εθνική μας επιβίωση". Η Χρυσή Αυγή μπορεί να εισέλθει στο κοινοβούλιο, αφού στις δημοσκοπήσεις εμφάνισε 5%-6%.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την εικόνα μιας ταραγμένης χώρας, με ένα ξεσκισμένο έθνος. Τα δυο παραδοσιακά κόμματα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εναλλάσσονται από το τέλος της δικτατορίας, το 1974. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 είχαν μαζί τις ψήφους του 80% του συνόλου, ενώ τώρα εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις μόνο 35%.

Πηγή: handelsblatt