Νέο καλώδιο HDMI βελτιώνει την εικόνα της τηλεόρασης.

το νέο HDMI
Το νέο Πρότυπο σύνδεσης θα είναι το HDMI 2.1 που θα δίνει τη δυνατότητα μετάδοσης μιας τεράστιας ζώνης συχνοτήτων και υψηλής ανάλυσης σε υψηλούς ρυθμούς. Με τη γενιά των καλωδίων, που κυκλοφορούν τώρα αυτό δεν γίνεται.

Στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκε από τον HDMI Licensing Organisation ένα νέο πρότυπο σύνδεσης για τηλεοράσεις. Με το γεγονός ότι λίγοι κατέχουν σύνδεση TV με το τρέχον πρότυπο HDMI 2.0 4K, έρχεται ήδη τώρα το επόμενο. Η νέα προδιαγραφή θα δίνει τη δυνατότητα μεγαλυτέρου εύρους ζώνης και θα επιτρέπει μεγαλύτερη ανάλυση, με μεγαλύτερη ταχύτητα ανανέωσης. Κατά συνέπεια, το HDMI 2.1 θα υποστηρίζει τόσο 4Κ και 8Κ και 10Κ βίντεο και μέχρι 120 Hertz.

Νέα καλώδια με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 48 Gb / s

Το νέο καλώδιο θα μεταφέρει έως και 48 gigabits ανά δευτερόλεπτο και θα είναι συμβατό με τις υπάρχουσες συσκευές HDMI σύμφωνα με ένα HDMI Φόρουμ.

Ενώ τα καλώδια HDMI 2.0 υποστηρίζουν το περιεχόμενο σε 4K με μέγιστο αριθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, το νέο HDMI 2.1, θα έχει τη δυνατότητα υποστήριξης 120 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο - fps).

Μετάδοση περιεχομένου HDR

Επιπλέον, το νέο πρότυπο θα υποστηρίζει τη μετάδοση του δυναμικού περιεχομένου HDR (High Dynamic Range), το οποίο παρέχει ένα μεγαλύτερο εύρος αντίθεσης. Η τεχνική δίνει διαφορές στη φωτεινότητα ακόμα καλύτερες από ότι το παλιό πρότυπο.

0 σχόλια: