Ο Steven Fry υποστηρίζει την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

  • Αναρτήθηκε: 2.4.12 -
Ο Βρετανός ηθοποιός Steven Fry δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου είναι μια ευκαιρία "αποκατάστασης ενός μεγάλου λάθους"¨και να επιστραφούν τα Ελγίνεια μάρμαρα του Παρθενώνα.


Οι Έλληνες που μετέχουν στην εκστρατεία επιστροφής των μαρμάρων έστειλαν ανοικτή επιστολή, προκαλώντας τον Ντέιβιντ Κάμερον να επιστρέψει τα κλασικά γλυπτά στο ιστορικό τους σπίτι, στην Αθήνα.

Ο κος Fry αναφέρει ότι, σχεδόν 200 χρόνια βρίσκονται τα μάρμαρα στο Βρετανικό Μουσείο και η επιστροφή τους δε θα είναι μόνο αριστοκρατική, αλλά ένα πολυπόθητο ηθικό αναμνηστικό σε μια χώρα βυθισμένη στην κρίση.

"Το ελληνικό κράτος σήμερα βρίσκεται σε μια ταπεινωτική κρίση χρέους που έχει φέρει την Ελλάδα στην απόλυτη καταστροφή. Αυτό το περήφανο, όμορφο έθνος το εκμεταλλεύτηκε ο Λόρδος Βύρων τη στιγμή που βρισκόταν υπό τον οθωμανικό ζυγό στις αρχές του 19ου αιώνα. Θα είναι μια πράξη φιλίας, εξιλέωσης και πίστης στο μέλλον του λίκνου της δημοκρατίας".

Οι παγκόσμιοι υποστηρικτές του επαναπατρισμού των αρχαίων μαρμάρων έχουν δεσμευτεί να εντείνουν τις πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση μπροστά στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιτροπές από την Αυστραλία, των ΗΠΑ και από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο Λονδίνο τον Ιούνιο για να προωθήσουν τον ευγενή σκοπό.

Δείτε επίσης το video:
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ BRING THEM BACK

  Πηγή: guardian