Πούτιν - Χλιδή και εξουσία

  • Αναρτήθηκε: 29.8.12 -
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αναγκάζει τον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία είναι η ατμόσφαιρα του πλούτου και της χλιδής, από την οποία δε θέλει να παραιτηθεί. Τα προνόμια του ηγέτη της Ρωσίας συμπεριλαμβάνουν παλάτια, αεροσκάφη, σκάφη αναψυχής και άλλα.


Μπορεί να ακούσετε τον Πούτιν να λέει ότι δουλεύει σαν σκλάβος χύνοντας αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για το ρωσικό λαό, με αντάλλαγμα ενός μικρού προσωπικού οφέλους. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από μερικούς σκληρούς επικριτές του, ο Πούτιν μάλλον είναι ο πλουσιότερος σκλάβος στον πλανήτη.

Στη διάθεση του Πούτιν, ως ηγέτη της Ρωσίας, βρίσκονται 20 παλάτια και επαύλεις, ένας στόλος από 58 αεροσκάφη, περίπου 3 δις ρούβλια, μια συλλογή ρολογιών αξίας 22 εκατομμυρίων ρουβλιών και πολλές κορυφαίες Mercedes.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 12 χρόνια και ο λόγος της προσκόλλησής του σε αυτή είναι σαφής. Σε μια χώρα όπου πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, η πολυτελής ζωή του προέδρου είναι μια κραυγαλέα πρόκληση για την κοινωνία.

Η τελευταία δήλωση εισοδήματος του Πούτιν ανερχόταν σε 115.000 δολάρια το Δεκέμβριο, ενώ το τραπεζικό του υπόλοιπο ανέρχεται σε 179.612 δολάρια. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο τρόπος ζωής του Πούτιν μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός μονάρχη του Περσικού Κόλπου ή ενός φανταχτερού ολιγάρχη.

Στην έρευνα τονίζεται ότι η χλιδή την οποία απολαμβάνει ο Ρώσος ηγέτης προέρχεται από τα λεφτά των φορολογούμενων και ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών της χώρας.


Πηγή: guardian