Πώληση νησιών λόγω χρεοκοπίας

  • Αναρτήθηκε: 24.8.12 -
Όταν πριν από περίπου δυο χρόνια είχε γράψει η γερμανική Bild "Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες" και προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή, τώρα έρχεται ο Σαμαράς για να υποστηρίξει αυτή την ιδέα.


Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μερικών νησιών για να αποφευχθεί η εθνική χρεοκοπία. Ο Σαμαράς δήλωσε ότι έτσι μπορεί να ανακουφιστούν οι πληγές.

Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 6.000 νησιά, πολλά από τα οποία είναι ακατοίκητα. Στη γαλλική εφημερίδα Le Monde δήλωσε τα εξής:

"Με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρχει εθνικό πρόβλημα ασφαλείας, μερικά από τα νησιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Δε θα απαλλαγούμε σε καμία περίπτωση από τα νησιά, αλλά μετατρέποντας το αχρησιμοποίητο έδαφος σε κεφάλαιο που μπορεί να δημιουργήσει έσοδα σε μια δίκαιη τιμή".

Σύμφωνα με τα σχέδια θα ήταν πιθανό κάποιοι επενδυτές να μισθώσουν τη γη για μια περίοδο δεκαετιών και να χτίσουν σπίτια και ξενοδοχεία. Η πρόταση του Σαμαρά έρχεται τη στιγμή που η Αθήνα παρακαλεί τους ηγέτες της ευρωζώνης για περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμα λιτότητας. Η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα έκανε ριζικές περικοπές και αλλαγές σε αντάλλαγμα των δυο τεράστιων πακέτων διάσωσης.
Διαβάστε επίσης το έγγραφο της Bild που δεσμεύει τον Σαμαρά να πουλήσει τα νησιά.

Πηγή: dailymail