Εργασία στην Ολλανδία 2013

  • Αναρτήθηκε: 10.2.13 -
Πολλά αλλάζουν στην αγορά εργασίας στην Ολλανδία για το 2013 και κυρίως αφορούν τις θέσεις εργασίας σε μετανάστες. Η ολλανδική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αρκετούς περιορισμούς όσων αφορά την εργασία από μετανάστες...


Από το 2013 η εργασία στην Ολλανδία θα υπακούει σε ένα πιο αυστηρό σύστημα με λιγότερη ευελιξία, ποσοστώσεις και θεωρήσεις visa.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν από το 2013 για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν μετανάστες. Η άδεια εργασίας ενός μετανάστη θα διαρκεί πολύ λιγότερο και όσοι εργαζόμενοι δεν τηρούν τις προθεσμίες των θεωρήσεων θα οδηγούνται έξω από Ολλανδικό έδαφος για 5 έτη, αντί των 3 που ίσχυε.

Οι μισθοί στην Ολλανδία θα καθορίζονται σύμφωνα με το ελάχιστο που καθορίζει ο νόμος και δε θα είναι αποτέλεσμα ιδιωτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδότη - εργαζόμενου. Η ολλανδική κυβέρνηση βάζει φραγμό πλέον στον αριθμό των μεταναστών που εργάζονται σε μια επιχείρηση.

Αυτά τα μέτρα έχουν χαρακτηριστεί ως "αναγκαία" από πολλούς πολιτικούς, τη στιγμή που ο Ολλανδός είναι άνεργος, αλλά ταιριάζει σε ένα τομέα εργασίας και αριθμεί στο μισό εκατομμύριο.

Τα καινούρια εργασιακά μέτρα περιορισμού των θέσεων εργασίας σε μετανάστες είναι μια πραγματική επανάσταση στον εργαζόμενο πληθυσμό της Ολλανδίας, γνωστό στην Ευρώπη για την πολυπολιτισμικότητά του.

Σχετικά άρθρα:
Ολλανδία: Τεστ γλώσσας στην εργασία με πρόστιμα
Μετανάστευση στην Ολλανδία - Ποιοι έχουν ζήτηση;