Έρχεται ο διάδοχος του Blu-Ray

Blu-Ray Disc
Η Sony ετοιμάζει ένα νέο αποθηκευτικό μέσο, που θα εμφανιστεί σαν ο διάδοχος του Blu-ray. Ο πρότυπος δίσκος θα μπορεί να αποθηκεύει σημαντικά περισσότερα δεδομένα από έναν Blu-ray δίσκο.
Πιθανώς θα είναι διαθέσιμος από το καλοκαίρι του 2015. Σημειωτέον ότι η Panasonic έχει συμβάλει στην ανάπτυξη αυτού.

Στην αρχή θα βγει στην αγορά ο δίσκος με αποθηκευτική δυνατότητα 300 Gigabyte, στα δυο επόμενα βήματα όμως ο σχεδιασμός προβλέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα αντίστοιχα στα 500 και στα 1000 GB. Ένας Blu-ray δίσκος με Dual-Layer χωράει το πολύ 50 GB.

Η Sony τόνισε κατά την παρουσίαση, ότι ο νέος δίσκος έχει σχεδιαστεί σαν μακροχρόνιο μέσο επαγγελματικής χρήσης. Οι δίσκοι θα είναι ανθεκτικοί στην σκόνη, στο νερό, στην υψηλή υγρασία και επίσης στις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, κατάλληλοι ως μόνιμο μέσο αποθήκευσης. Γι αυτό, ο ιαπωνικός κατασκευαστής αποδίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του μέσου αποθήκευσης.

Ο νέος δίσκος θα είναι μια φορά εγγράψιμος, θα είναι δίσκος και από τις δύο πλευρές εγγράψιμος, θα αποθηκεύει τα δεδομένα σε τρεις στρώσεις ανά πλευρά. Αυτό σημαίνει μια χωρητικότητα 50 GB ανά στρώση για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης.

0 σχόλια: