Και η Microsoft ήθελε το WhatsApp

Μπιλ Γκέιτς
Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates λέει και η εταιρία μας ενδιαφερόταν για την εφαρμογή WhatsApp αλλά όχι με την τιμή των 19 Δισ.

Ο Ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, λέει ότι το Facebook και η Google δεν ήταν οι μόνες εταιρείες που ενδιαφέρονταν για την απόκτηση WhatsApp. Η Microsoft ήταν επίσης "πρόθυμοι" να αγοράσουνε την εφαρμογή των μηνυμάτων.

Η εφαρμογή WhatsApp είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έκανε το Facebook και έδειξε τη σημασία της κίνησης του, από την επιφάνεια εργασίας των υπολογιστών να κερδίσει και τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Η WhatsApp απέρριψε μια προσφορά 1 δισ. δολαρίων από την Google τον Απρίλιο του περασμένου έτους πριν από την προσφορά του κοινωνικού δικτύου. Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε, ότι το WhatsApp ήταν σε καλό δρόμο για να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

"Η Microsoft θα ήταν πρόθυμη επίσης να την αγοράσει. Δεν ξέρω για $19δις, αλλά η εταιρία είναι εξαιρετικά πολύτιμη," το δήλωσε Gates, σε μια ευρεία συνέντευξη που έδωσε και κάλυπτε την τεχνολογία, την κλιματική αλλαγή και τον Θεό.


"Η βάση των χρηστών, είναι εξαιρετικά πολύτιμη."

"Νομίζω ότι η επιθετικότητα του Zuckerberg είναι σοφή - αν και η τιμή είναι υψηλότερη από ό, τι θα περίμενα. Αυτό δείχνει ότι οι βάσεις των χρηστών είναι εξαιρετικά πολύτιμες ", δήλωσε ο Γκέιτς.

Ο Gates, ο οποίος ήταν ο συν-ιδρυτής τη Microsoft το 1975, εξήγησε ότι η βάση των χρηστών, είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο και ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει με μηνύματα, αλλά η εταιρεία μπορεί στη συνέχεια να επεκτείνει την υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών, εγγράφων και παιχνιδιών.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της WhatsApp, Jan Κουμ, ανακοίνωσε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη ότι η εταιρεία θα προσέθετε την δυνατότητα φωνητικών μηνυμάτων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο Γκέιτς επαίνεσε την κίνηση του Zuckerberg, αλλά τον περιέγραψε ως "περισσότερο από έναν διευθυντή", ότι ήταν κάτι περισσότερο από έναν προγραμματιστή, αρχίζοντας με την αρχιτεκτονική. Όπου ο Zuckerberg "ξεκίνησε με τα προϊόντα, ο Steve Jobs ξεκίνησε με την αισθητική."

0 σχόλια: