Το Gmail γίνεται πιο ασφαλές και αποτρέπει την υποκλοπή των μηνυμάτων

Gmail γραφεία
To Gmail είναι πιο ασφαλές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μηνύματα σας είναι ασφαλή από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Καλά νέα για τους χρήστες του Παγκόσμιου Ιστού: Η Google ανακοινώνει ότι, από τώρα και στο εξής, το Gmail θα έχει επιπρόσθετες προστασίες ασφάλειας.

Σε μια καταχώρηση ενός ιστολογίου (blog post), η Google λέει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που διακινούνται μέσου των εσωτερικών δικτύων της εταιρείας, τώρα θα προστατεύονται με κρυπτογράφηση. Αυτή είναι μια σημαντική αναβάθμιση. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να υποκλέψει τα μηνύματα του Gmail σας και να τα διαβάσει, καθώς έχουν διακινηθεί μέσα από τα συστήματα της Google.

Οι χρήστες του Gmail έχουν απολαύσει από καιρό κάποιες προστασίες email. Το 2010 η Google έκανε μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης στο Web και τους διακομιστές (server) της Google, έτσι ώστε όταν οι χρήστες πατήσουν "αποστολή", οι επιτιθέμενοι δεν θα μπορέσουν να κατασκοπεύσουν το μήνυμα καθώς ταξιδεύει από τον υπολογιστή τους στο δίκτυο της Google. 

Τώρα αυτή η κρυπτογράφηση θα ισχύει και για τις συνδέσεις μεταξύ των κέντρων δεδομένων της Google, πράγμα που σημαίνει ότι εφ 'όσον η Google έχει στην κατοχή της το email, αυτό θα ταξιδεύει με ασφάλεια. Ένας εκπρόσωπος της Google λέει, ότι αυτή η αλλαγή είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης προσπάθειας για την εξασφάλιση των συνδέσεων μεταξύ των κέντρων δεδομένων της εταιρείας. Μια κίνηση που ανακοινώθηκε στις αρχές της δεκαετίας, αντίδραση εναντίον της NSA.

Αλλά ακόμη και με όλα αυτά τα μέτρα, δεν σημαίνει ότι το email είναι εντελώς ασφαλές.
Για παράδειγμα, η Google σας εξυπηρετεί αλλά βασιζόμενη στο περιεχόμενο των μηνυμάτων σας προσθέτει διαφημίσεις. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι σε θέση να το καταλάβει. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος - αν όχι ένας άνθρωπος, τότε τουλάχιστον μια μηχανή - έχει πρόσβαση στο κείμενο των μηνυμάτων του Gmail σας.

Ένα άλλο βασικό σημείο είναι ότι μόλις τα emails σας φεύγουν από το δίκτυό της Google, χάνουν τις προστασία, που έχει εφαρμοστεί σε αυτά. Το πρόβλημα είναι, ότι κάθε πάροχος email έχει συμφωνήσει να υποστηρίζει την τεχνολογία που απαιτείται.

Έτσι, για να είστε απολύτως βέβαιοι ότι τα email σας είναι πλήρως θωρακισμένα, ακόμη και αν ο παραλήπτης χρησιμοποιεί μια διαφορετική υπηρεσία email, κάντε κρυπτογράφηση στον δικό σας email, και βεβαιωθείτε ότι οι φίλοι σας κάνουν και αυτοί το ίδιο. Είναι πιο εύκολο να το καταφέρετε από ό, τι νομίζετε.

0 σχόλια: