Αυξήθηκε η αγορά των PC στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η Lenovo είναι το νούμερο ένα  σε υπολογιστές
Στην αγορά των PC συνέβη κάτι καταπληκτικό: Μετά από πολλά τρίμηνα
πτώσης στις πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση. Υπεύθυνος
για αυτήν μεταξύ άλλων είναι η Microsoft.

Ακόμη και αν η παγκόσμια αγορά PC συνέχισε να συρρικνώνεται κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, έτσι ώστε αυτή τη φορά δεν υπάρχει έκπληξη αποκλίσεις από τη συνήθη τάση. Οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη έχουν αγοράσει και πάλι πολύ περισσότερους προσωπικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με την Gartner, ο αριθμός των αποστολών PC αυξήθηκε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, σε ένα επιβλητικό δέκα τοις εκατό. 
Ευθύνη για το κύμα των αγορών PC είναι η Microsoft. "Η προσοχή των καταναλωτών κατευθύνεται ξανά σιγά σιγά σε αγορές PC," δήλωσε ο αναλυτής ο Gartner Mikako Kitagawa. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι η Microsoft την άνοιξη σταμάτησε την υποστήριξη για το παλιό λειτουργικό σύστημα των Windows XP.

Απόφαση της Microsoft πυροδότησε ένα κύμα αγορές αντικατάστασης σε εταιρείες. Για το τέλος της υποστήριξης παρέχει ένα τόσο μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια σε εταιρείες που οι νέες αγορές είναι σχεδόν αναπόφευκτες. Και αυτό εξηγεί επίσης μια άλλη τάση.

Η Lenovo είναι το νούμερο ένα
 
Οι εταιρείες παραγγείλανε τους υπολογιστές τους κυρίως σε μεγάλους κατασκευαστές, επειδή μπορούσαν στις επιχειρήσεις να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη. Αυτοί είναι τότε και οι σαφείς νικητές του τριμήνου. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές PC έχουν όλοι καταγράψει αυξήσεις. Η γενικά παγκόσμια πτώση των πωλήσεων έγινε σε βάρος των μικρότερων προμηθευτών.

Το νούμερο ένα στον κόσμο των επιχειρήσεων PC παρέμεινε σε αριθμούς σύμφωνα με ερευνητές της αγοράς. Η κινεζική εταιρία Lenovo GROUP αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων πωλήσεων. Η Hewlett-Packard διατηρεί την δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς περίπου 18 τοις εκατό, σύμφωνα με την Gartner, και περίπου 19 τοις εκατό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC.

Η Dell είναι στην τρίτη θέση με περίπου 13 τοις εκατό. Σύμφωνα με την IDC κατάφερε η Apple για πρώτη φορά να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων πέντε μεγαλύτερων προμηθευτών PC στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 6,3 τοις εκατό και σχεδόν πέντε εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στη λίστα κατάταξης της Gartner εξακολουθεί να κατέχει η Asus κατασκευαστής από την Ταιβάν.

Πτώση της αγοράς στην Ασία 

Η παγκόσμια αγορά των PC σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner οπισθοχώρησε σε ετήσια βάση κατά 0,5 τοις εκατό σε περίπου 79.400.000 υπολογιστές. Με μια μικρή αριθμητική απόκλιση με τους υπολογισμούς έβγαλαν και οι Οι ερευνητές της IDC. Η παγκόσμια αγορά των PC μειώθηκε κατά 1,7 τοις εκατό σε 78,5 εκατομμύρια φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η πτώση οφείλεται η κατάσταση στην Ασία, επειδή οι άνθρωποι συνήθως είναι λιγότερο πλούσιοι από ό, τι στις δυτικές χώρες. Ως εκ τούτου, οι ασιάτες καταναλωτές, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα υπολογιστή, προτιμούν λοιπόν να αγοράσουν ένα tablet ή ένα smartphone με μεγαλύτερη οθόνη.

Παρά αυτή την πρόκληση, η αγορά των PC είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2011. Στους κατασκευαστές υπολογιστών επιβεβαιώθηκε ότι το τέταρτο τρίμηνο είναι μια "υγιής" αγορά. Οι αριθμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
πηγή :  Welt

0 σχόλια: