Τι δήλωσε η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ : Ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται δια μέσου του Αιγαίου στην Ελλάδα έχει υπερτριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.

πρόσφυγες
Ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται δια μέσου του Αιγαίου στην Ελλάδα, έχει υπερτριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό ανακοινώθηκε
από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Κατά συνέπεια ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων στο ανατολικό Αιγαίο αυξήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος του Αυγ 2014 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο από 6.834 σε 22.089.

"Η κατάσταση αυτό το καλοκαίρι φέρει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ανθρωπιστικής κρίσης,” λέει στην ανακοίνωση. Το έργο ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει περισσότερη βοήθεια για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Θα πρέπει να συσταθούν σταθμοί υποδοχής. Οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε επεξεργασία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δύο τρίτα των ανθρώπων που διασχίζουν παράνομα τη Μεσόγειο, έρχονται από τη Συρία, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία. Μέχρι στιγμής φέτος περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της διέλευσης. Για το χειμώνα, ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων θα μπορούσε να αυξηθεί, προειδοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος από την Ύπατη Αρμοστεία στη Γερμανία υπερασπίστηκε, ο Jens Teloeken, τον οργανισμό για την κριτική, στον αριθμό των προσφύγων που θα πρέπει να ληφθούν χωρίς επαλήθευση. Αλλά αν υπήρχε μια μαζική φυγή σε μια περιοχή, θα μπορούσε ακόμα να είναι ασαφής, είπε ο Teloeken.

Πηγή : ZEIT ONLINE


0 σχόλια: